Absentia


Türk televizyon dizilerinin sezon finali yapmasıyla birlikte bir çoğunuzun acaba ne izlesem derdine düştüğünden eminim. Tamam yaz dizileri bu açığı kapatmak için varlar ama onlarda sizi kesmez. Hem belki de vıcık vıcık yaz aşkları konulu dizi de izlemek istemiyor olabilirsiniz. Yani sırf sizi düşündüğüm için paylaşıyorum bu diziyi haberiniz olsun.

Absentia, 2017 yılında ilk sezonu, 2019 yılında da ikinci sezonu yayınlanan bir polisiye. Amerikan AXN kanalında yayınlanan dizi, şimdilik 2 sezon ve 20 bölümden oluşuyor. Her bölüm 40 dakika ile 1 saat aralığında gidip geliyor. İkinci sezonun bitiş sahnesinden anladığımız kadarıyla da evrilerek yoluna devam edecekmiş gibi duruyor.


Dizi, Boston’da bir seri katilin peşindeyken kaybolan ve ölü ilan edildikten 6 yıl sonra ormanda bir kulübede bulunan FBI ajanı Emily Byrne’ın hikayesini anlatıyor. Kayıp olduğu yıllar hakkında hayal meyal bir şeyler hatırlayan, bulunduktan sonra da kocasının yeniden evlendiğini öğrenen Emily Byrne, yaşadığı hayal kırıklığının ardından kendi hikayesinin peşine düşüyor. Yol aldıkça da yeni cinayetlerle ve geçmişiyle yüzleşmek zorunda zorunda kalıyor.


Genel hatlarıyla bahsettiğim dizinin konusundan da anlaşılacağı üzere, Absentia fazlasıyla kasvetli ortamlarda geçen, biraz korku, biraz aşk ama fazlasıyla gerilim ve gizem barındıran bir dizi. Haliyle bu kasvet ve gerilimin seyirciye daha iyi aktarılma gayretinden olsa gerek, güneşi gördüğümüz sahne sayısı parmakla sayılabilecek kadar az. Bu durum izleyici karamsarlıkla harmanlanmış bir meraka sürüklüyor.

Sonuç olarak, özellikle de hikayenin aldığı yol ve sıradanlaşmayan suçlu profilleriyle polisiye severleri tatmin edecektir. Bu arada birinci sezon finali hayal kırıklığı yaratabilir ama siz sakın pes  etmeyin.

Hepinize şimdiden sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim. 

İyi seyirler.  
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

18 yorum:

  1. Bir polisiye sever olaraktan musmutlu oldum , teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Gerilim aşk korku herşey bir arada ..
    Yaz için çok ideal...
    Teşekkürler değerlendirme ve tavsiye icin

    YanıtlaSil
  3. Ay sonunda bana göre işte... tamam bayram önerisi olarak bunu da alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu diziyi izliyorum, fena değil kendini takip ettiriyor ama sanki senaristler tam ne ne yazacaklarını, nereden gideceklerini bilemiyor gibiler. 1. sezonun bitişi ile 2. sezonun başlangıcı birbiri ile alakalı değil gibi geldi, 2. sezonun sonunun Alice bağlanması ise çok zorlama olmuş. Neyse ki merakı koruyor, bakalım devamı nasıl gelecek?

      Sil
    2. Evet aslında 1. sezonda dizi bitecekmiş de 2. sezon onayını alınca ne yazacaklarını şaşırmışlar gibi bir durum var. Ayrıca hem 1. sezonda hem de 2. sezonda herkesin sırasıyla şüpheli durumuna düşmesi bir yerden sonra tekrar gibi duruyor ama konunun insanların denek olarak kullanılmasına evrilmesi güzeldi bence.

      Bence 3. sezonda konu devletin karanlık yönüne doğru ilerleyecek... Hadi bakalım :)

      Sil
  4. tv nedir sorunsalım var benim, lügatimde karşılığı internetten izlediğim filmler için ekran vazifesi gören nesne :D bu aralar elifin netflixi sömürüyoruz ama bakarız buna da :D iyi bayramlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix'te de güzel diziler varmış,öyle diyorlar. Beğendiğin çıkarsa tavsiye edersin :)) İyi bayramlar

      Sil
  5. Güzel öneriniz için teşekkür. Dediğiniz gibi diziler sezon finaline girdi ve yaz dizleri hep benzer konular da oluyorlar. Listeme ekledim.

    YanıtlaSil
  6. Polisiyeyi çok sevmiyorum galiba şu sıralar, uzak duruyorum genelde, polisiye kitaplardan bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında polisiyeyi ben de pek sevmem ama arada bir güzel oluyor. Tabi başka bir seçenek varsa onu seçeceksin degil mi :))

      Sil
  7. Aa bu tam benlik dizi. Netflix e bakayim var mı acaba 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu diziyi beğenen de eleştiren de çok. Senin fikrini merak ediyorum

      Sil
  8. Tavsiyeniz üzerine başladım diyemeyecegim başkası tavsiye etmişti 🤣 the manifes dizisini izlerken benzer bir konu demişti bir arkadasim ama farklı biseler var gibi şuan daha 4. Bölümde olsamda bakalım karantinada gideri var en azından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😄😄😄 harikasın sen ya... Ara sıra uğra buralara...

      Sil