Küçük Bir Mim

Son zamanlarda bloglara eskisi kadar yorum bırakamasam da okumaya gayret ediyorum. Ve okumalarımda da sosyal medya da geçen zamandan çok daha kaliteli vakit geçirdiğimi rahatlıkla söyleyebilirim.  Bu sessizliğin içinde öylece dolanırken Kitap Güneşim' e bıraktığım yorum sayesinde bu mim'e yakalanmışım. Kendisine teşekkür ediyorum. Ee artık yapmasam olmaz, ayıp. Neyse, hayata bakış açımızı sorgulayan zekice hazırlanmış bir mim olmuş. Soruları ve cevaplarımı okumak isterseniz buradan buyurun...

1- Dünyayı değiştirecek üç küçük adım sizce nelerdir?

Empati, Sevgi ve Okumak. Dünyamızdaki bütün sorunların temel kaynağının bu üç olgunun eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Okumadığı için beynini kiraya veren yığın, empati ve sevgi yoksunu caniler.  Daha yaşanabilir bir dünya için herkes okumalı, empati yapmayı öğrenmeli ve sevmeli... Sevin ya niye sevmiyorsunuz ki...

2- Dünyanın daha fazlasına ihtiyaç olduğu şey?

Eğitim. Her alanda eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Popüler kültürün ürünü boş beyinlerin acilen doldurulması gerekir. 

3- Okuduğunuz son kitap?

Okuduğum kitapların neredeyse tamamını blogumda tanıtıyorum. Geçen hafta bitirdiğim Ursula K. Le Guin' in Rüyanın Öte Yakası. Felsefeyi severseniz bu kitabı da seversiniz.


4- İzlediğiniz son film?

Çok uzun zamandır sinemaya gitmiyorum maalesef. Fırsat bulduğum zamanlarda da bloglarda tavsiye edilen film ve dizileri izlemeye çalışıyorum. Bu aralar komedi türünde Modern Family dizisine takılıyorum.

5- Sizin değişmenizi sağlayan hatanız?

Kesinlikle hırs. Bu konuda rahatlıkla uzun uzun ahkam kesebilirim aslında. Ama hatamı anlatmak yerine sonuçlarını kısaca anlatayım. Hırsınız sizi bir süre başarıya götürüyor ya da başarmışsınız gibi oluyor. Sonra yeni hırslar, geçilmesi gereken yeni hedefler yenilmesi gereken yeni bireyler çıkıyor karşınıza. Zamanla yalnızlaştığınızı ve çevrenizdeki herkesi rakip olarak görmeye başladığınızı fark ediyorsunuz. Sonunda ruhsal ve bedensel yönden yıpranmış biri olarak kalıyorsunuz. Uzak durun, içinize girmesine izin vermeyin.

6- Sözcükleriniz eylemlerinizle eşit midir? 

Genellikle net biri olmaya çalışırım. Ama sözlerimin tamamının eyleme geçtiğini söylersem yalan söylemiş olurum... Siz onu %99 olarak kabul edin :)

7- Gurur duyduğunuz bir başarınız?

Kendimi ayakta alkışlatacak ve burada anlatabileceğim özel bir başarım yok maalesef. Ama ufak tefek başarılarım, mutluluktan uyuyamadığım gecelerim oldu tabi ki :)

8- Hayattaki öncelikleriniz nelerdir?

Hmmm. bu soru çok zorladı beni... 

Hala düşünüyorum....

Bu aralar spontane yaşıyorum. O nedenle öncelik verip ona göre plan yaptığım bir şey yok sanırım. Ama dönem olarak değil de hayatımın genelini düşündüğümde ailem önde gelir.

9- Kendinizde beğendiğiniz 5 özelliğiniz?

Bu beş özellik biraz az olmuş ama napalım. Ben yine de mim'e ihanet edip sayıyı artırmayayım. Biraz okur, biraz esprili, biraz doğrucu davut, biraz... Başka yok, bana yalan söyletmeyin :)

10- Geçen haftanın en güzel olayı nedir?

Okuduğum kitabı bitirdim ve aile whatsapp grubunda yaptığımız soy ağacı muhabbeti güzeldi.  

Bu mim'i yapmayan kalmamıştır düşüncesiyle kimseye paslamıyorum ama ben görmemiştim ne güzelmiş sorular, keşke benim de olsa diye düşünen olursa bilsin ki ben de onu mimliyorum. Yapmak zorundasın artık.

Sevgiyle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

12 yorum:

  1. Çok güzel olmuş cevaplar keyifli bir mim daha okumak güzeldi 😊emeğinize sağlık sevgiler ..

    YanıtlaSil
  2. Güzel cevaplar..
    Eğitime çok ihtiyaç var gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. Bir daha bloguma yorum bırakmazsın diye korkuyorum :)) İki seferdir sana denk geliyor. Ama güzel oldu iyi ki yapmışsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk üç yorumcudan biri olmam :) şaka yapıyorum, ne guzel oldu, beni hatırlayan da varmış dedim 😁

      Sil
  4. Evet, eğitime daha doğrusu nitelikli eğitime çok ihtiyacımız var. Soruları ben de çok beğendim. Yanıtlarınızda içten ve samimi olmuş. Paylaşım adına teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ediyorum bu güzel yorumunuz için :)

      Sil
  5. Bugün ben de bir mim yazısı yazdım ve seni de mimledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki seve seve cevaplarım. Umarım zor sorular yoktur :)

      Sil
  6. vay onlar nasıl cevaplar öyle ya , :)) sesli güldüm hele beğendiğin özelliklerin olması müthiş güzel bir şey olmalı , ben tam bir özelliğimi beğenecek gibi oluyorum , düşünüyorum , bir türlü bulamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence senin de vardır beğendiğin özelliklerin ama kendini tutuyorsundur. Zihninşn seni susturmasına izin verme, haykır :) Teşekkür ederim güzel yorumun için

      Sil