Dikkatimi Çekenler

Biraz gezdim, biraz gördüm ama çokça dinlenmeye çalıştım son bir haftada.  Dinlenirken bile bazen güldürerek, bazende wooww dedirterek dikkatimi çeken bir kaç konuyla karşılaşmışım farkında olmadan. Buyrun...

Konuyu Değiştir

Youtube'de gezinirken fark ettiğim, arka plandaki mesaja hayran kaldığım ve bana kahkaha attıran reklam serisinin sloganı. Eczacıbaşı reklamlarına amiyane tabirle "Eyyy öğrenciler, boş konuşmayı bırakın, size vereceğimiz kartla biraz da sanattan konuşun" diyor.  Ne kadar etkilendiysem artık, çevremdeki herkese izlettirdim. Ayrıca bu konuda Mayıs Yağmuru'nun aynayı yüzümüze tutarak yaptığı eleştirel bir yazı var. Mutlaka okumanızı öneririm. Üç bölümlük reklam serisinin birini bırakıyorum buraya...




TDV Kitap Kafeler

Diyanet İşleri Başkanlığının üstlendiği görevi yerine getiremediğini bu nedenle de sağda solda hoca geçinen adamların türediğini düşünenlerdenim. Ama benim üzerinde durmak istediğim konu bu değil. Diyanet kitap evlerini, kitap kafe olarak yeniden düzenlemeye başlamış. Bir bölümde raflarda kitaplar, diğer bölümde çay kahve eşliğinde kitap okuyabileceğiniz kafeler. Üstelik raflarda sadece dini kitapların olmaması çok güzel. Elbette ağırlık dini eserlerde ama bir çok dünya klasiğini, çocuk kitaplarını ve Buket Uzuner gibi bir çok yazarı bulmanız mümkün. Ancak henüz kitap kiralanamıyor ve ikinci el ucuz kitaplar yok. Yine de elinizde bulunan kitapla gidip kafe kısmında okuma imkanınız var. Raflardaki kitap fiyatlarının ucuz olduğunu söyleyemem ama kafe kısmı oldukça ekonomik. Takdir ettim.






Dünya'nın En Dar Sokağı

Bir süre önce Google, Dünya'nın coğrafi merkezini Çorum olarak açıklamıştı. Meğer Çorum bu kadar değilmiş. Dünyanın en dar sokağını da barındırıyormuş. Bu sokak neden bu kadar dar, kim neden yapmış gibi sorularınıza cevap veremeyeceğim ama sokak şu an Kültür Bakanlığı tarafından korunuyor. Yani yıkılamıyor. Oh ne güzel. 



Sokağın bulunduğu bölgeye Eskiciler Arastası deniyor ve yaklaşık 60 yıl önce yapılmış. Sokağın uzunluğu 30 metre, genişliği de 1 metre kadar. İki kişi yan yana zor yürür. Eskiden ayakkabı tamircilerinin mekanıymış ve 36 dükkan varmış ama şimdilerde bir kaç dükkan dışında hepsi kapalı. Zemin arnavut kaldırımlı. Kültürel miraslarımızın korunması dileğimle.




Sevgiyle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. Eczacıbaşı'nın yaptığı bu sosyal sorumluluk projesi çok hoş olmuş, gençlere sanat gerek. Diyanet'in kitap kafelerini de görmemiştim umarım işe yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap kafeler işe yarar mı bilmiyorum ama umarım böyle bir trend başlatır. Keşke her yere simit sarayı gibi kitap kafeler türese :)

      Sil
  2. Bayıldım en dar sokağa yaaa harika olmuş yahu el değdirtmemeleri :) Teşekkür ederim Yazında bana,da yer verdiğin için :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs Çorumlular o sokağın değerini bilmiyor maalesef. Sokağın bulunduğu bölgenin temizlenmesi (!) gerektiğini düşünenler var...

      Sil
  3. konuyu değiştir projesine bende katılmak istiyordum da, sonradan ister istemez farklı olaylar gelişince katılamadık. :)

    YanıtlaSil