And Then There Were None


And Then There Were None üç bölümlük ve her bölümü yaklaşık 55 dk. süren mini bir dizi. Doğrudan çevirisi yapıldığında "Ve Sonra Hiçbiri Yoktu" anlamı çıkıyor karşımıza. Ancak dizinin asıl kaynağı Agatha Christie' nin Türkçe'ye "On Küçük Zenci" olarak çevrilen ve çok satan kitabı "And There Were None" nin uyarlamasıymış. 2015 yılında BBC tarafından yayımlanmış.


Kitabı okumadığım için dizinin romana sadık kalıp kalmadığı konularına giremiyorum. Ancak konumuz kısaca şöyle. 1930' lu yılların sonlarında birbirini tanımayan on kişi Bay ve Bayan U.N. Owen tarafından gizemli mektuplarla ana karadan uzak küçük bir adadaki malikaneye davet edilirler. Anlaşma gereği kısa süreliğine geldikleri lanetli malikanede mahsur kalırlar ve günahlarıyla yüzleşmeye başlarlar.


Dizinin neredeyse tamamı küçük bir kara parçası üzerindeki malikanede geçiyor. Hava ise introdan itibaren kapalı, bol şimşek çakmalı ve ürkütücü. Spoiler vermek istemiyorum ama malikanede günahlarıyla yüzleşmeye başlayan on kişi eğer ölüyorsa ölüm anlarını göremiyoruz. Bakmışız ki ölü ve ürkütücü bedenler karşımızda. Haliyle geride kalanlar katili hep aralarında ararlar ama bulamazlar. 


Dizi Bir Tutam Karınca'nın tavsiyesi. Gerim gerim gerilerek izledim ve ben böyle şeyleri sevmiyorum. Yine de sihirli bir güç diziyi bitirtti bana. Gerilim ve polisiye seviyorsanız ya da Agatha Christie hayranıysanız eminim seversiniz. 

Keyifli seyirler.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Biraz insanı geriyor ama insan sonunu da merak ediyor. Aklımda bulunsun bir daha sana gerilim türünde dizi veya film önermeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerdiklerinden bir tanesi komediymiş. Ona başlamayı düşünüyorum. Ayrıca sen beğendiğin ne varsa oner 😁

      Sil
  2. İlk kitabını mı okumalı bilemiyorum. Kitaplarda gerilimi okurken seviyorum ama izlerken fazla geriliyorum. Bilemedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle ya izlerken saçma bir gerilim oluyor nedense :))

      Sil
  3. Ooo bravo ne çabuk izlemişsin!
    Agatha Christie severim. Hele bi de gerim gerim gerildim demişsin, iyice merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç saatlik film gibi düşünebilirsin. Hemen bitiyor. Umarım sen de beğenirsin

      Sil
  4. aklımızda olsun gerilmek istersek :D

    YanıtlaSil