Adalet - The Equalizer

Geçen hafta sonu izlediğim ve blogumda paylaşmaya değer bulduğum ancak fırsat bulup da paylaşamadığım filmi şimdi buraya bırakıyorum. Soğuk kış günü dışarılarda gezmek yerine  evde film keyfi yapmayı sevenlerdenseniz aşağılara doğru akabilirsiniz.


The Equalizer 2014 yılı Amerikan yapımı, aksiyon, suç, gerilim türünde bir film. Kelime olarak dengeleyici anlamına gelse de ülkemizde Adalet ismiyle gösterime girmiş. 

Baş rolümüz afişte resmini gördüğümüz abimiz Denzel Washington. Gerçekten güzel filmlere imza atıyor ve oyunculuğuyla şapka çıkartıyor.

Konu olarak geçmişi meçhul Robert (Denzel Washington) depoda çalışarak sakin bir yaşam sürme gayretindedir. Her akşam aynı kafeye giderek her insanın okuması gereken 100 eseri okumaktadır. Burada sürekli karşılaştığı genç fahişeyle arkadaş olur. Sıradanlaşan akşamların birinde genç kızımızı çalıştıran rus mafyası ona kötü davranır ve kız ertesi gün hastanelik olur. Robert kızı satın almak için rus mafyasının mekanına gider ve 9800 dolar karşılığında kızın özgür kalmasını ister. Adamlar Robertle dalga geçerler. Olacak şey mi? Robert hemen oracıkta eli silahlı, bıçaklı ızbandut gibi beş adamın leşini yere serer. Ancak işler iyice sarpa sarar...


Seyir zevkinizi kaçırmamak için filmin anlatımını kısa kestim ama birazda verdiği mesajlar üzerinde duralım. Özellikle rus mafyasının en alt seviyesinden patronuna kadar neredeyse tüm elemanlarının vücudu dövme ile doluydu. Kamera sık sık bu dövmeleri zumladı. Burada subliminal bir mesaj var mıdır bilemiyorum, daha doğrusu ben anlayamamış olabilirim. Bunun yanında iyi yetişmiş emekli bir amerikalının bile tüm rus mafyasını hem aklıyla hem de yetenekleriyle dize getirebileceği kanıksattırıldı. Bir de iyi amerikalının adalet duygusunun gelişmişliğini ve adalet için varını yoğunu ortaya koymasını imrenerek izledim. Anlayın artık.


Filmin alt mesajlarını yan tarafa kaydırarak biraz da macera kısmına dem vuralım. Öyle uçaktan uçağa atlamaların olmaması ve aksiyonların akla mantığa uygun olması takdire şayandı. Evet abartısız aksiyon olmaz ama sınırsız abartı da çok saçma değil mi sizce de... Ailece izlemeyi düşünenler için de hiç sevişme sahnesi olmadığı ancak kısa kısa bir kaç gece kulübü sahnesi olduğu dipnotunu düşelim.

Sonuç olarak sıkılmadan geçirebileceğiniz 2 saatlik bir film. Beğeneceğinizi umuyorum.

Keyifli seyirler.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

4 yorum:

  1. Aksiyon severler için tercih edilebilecek bir film. Denzel W.'yi izlemek her zaman keyifli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de beğendiysen doğru filmi tavsiye etmişim demektir. Süper :))

      Sil
  2. Aksiyon filmlerini severim 😊 aklımda kalsın güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil