Yayınları Toplu Etiketleme veya Etiket Silme

Gerek tema değişikliği nedeniyle gerekse yılların verdiği birikimleri okuyucuya daha kategorize şekilde sunma arzusu nedeniyle etiketleri yeniden düzenleme isteği ortaya çıkabilir. Mesela yıllardır okuduğum kitapları "Kitap" etiketi altında toplamıştım. Ama blogumda yaptığım son değişikliklerle beraber bunu "Türk Edebiyatı ve Dünya Edebiyatı" olarak alt kategorilere ayırma isteği duydum. Keşke bu güne kadar çok daha fazla kitap paylaşımım olmuş olsaydı da "Polisiye, Felsefe, Siyasi, Bilim-Kurgu vb." alt kategorilere bölmüş olsaydım. Neyse...

Kitap etiketine sahip yayınları düzenlemek isterken bloggerin az bilinen bu özelliğiyle karşılaştım. Yoksa tüm yayınları açarak tekrar etiket düzenlemesi yapacaktım. Anlatıyorum.


Yukarıda gördüğünüz kayıt sayfasının sağ tarafta bulunan bölümünden düzenlemek istediğimiz etikete sahip yayınları seçiyoruz. İsterseniz etiket seçmeden düzenlemek istediğiniz yayınlarınızı tüm yayınlarınızın arasından da seçebilirsiniz.


Öncelikle düzenlemek istediğimiz yayınlarımızın sol tarafına tik koyuyoruz. Sonra üst kısımdan etiket işaretine tıklayarak menünün açılmasını sağlıyoruz. Seçtiğiniz yayınlarınıza daha önce kullanmadığınız bir etiket ekleyecekseniz, "Yeni etiket..." yazan yere tıklayarak açılan küçük pencereye etiketimizi yazarak onaylıyoruz. Eğer yayınımıza daha önce kullanmış olduğumuz bir etiketi ekleyeceksek listeden o etiketi bularak seçiyoruz. Yine seçtiğimiz yayınların tümünde bulunan bir etiketi iptal edeceksek yine listeden o etiketi bularak seçiyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir. Keyifli bloglamalar.

Not: Son dönemde ana sayfada daha fazla yayın gösterme amacıyla yeni tema arayışı içine girdim. Bu süreçte, tema düzenlerken blogumda saçma sapan görüntülerle karşılaşmamışsınızdır umarım. Rahatsızlık verdiysem de kusura bakmayın. Bir de bana logo ayalasanız süper olur :)

Sevgiyle kalın
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Çok faydalı bir bilgi. Tek tek uğraşmak zor oluyor. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tek yayın mı güncellenir, kendi adını deftere yüz kez yazmak gibi bişey :)

      Sil
  2. Benim tek tek uğraşmışlığım var sanırım. :) Uzun zaman önce tabi. Bu arada yeni mi bilmiyorum ama temanı değiştirmişsin hayırlı olsun :) Güzel olmuş bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tek tek uğraşırken çok sıkıldığım için araştırdım konuyu. Evet yeni değiştirdim temayı, beğenmene çok sevindim. :)

      Sil
  3. vay canına neler varmış ta hala haberimiz yokmuş , fakat ben blogum ile çok uğraşamıyorum sanırım , genelde benim blogun görüntüsünden sıkılanlar ya da yeğen tarafından önerilen tema ve banner ile devam ediyorum :D ama hayırlısı olsun , temiz bir sayfa olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin blogunuz aslında çok iyi bir kütüphane olabilecek durumda ama kategorize edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Paylaşımlarınız derinliklerde kaybolup gidiyor.

      Sil
  4. Merhabalar.
    Bu tür teknik ve ince işlerle ben de çok uğraşırım. Geçenlerde gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç duymuştum. Paylaşımınızı okudum ve tekrar inceledim. Yani iyice kafama yazdım. Bir deneme yapmak üzere buradan çıkınca doğru kumanda panelinden ayarlara girip bir şeyler deneyeceğim. Bu yararlı paylaşım için çok teşekkür ederim. kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil