Kanlı Yarış - Blood Drive (+18)


Tamamıyla vahşet üzerine kurgulanmış distopya türünde bir dizi izlemeye var mısınız? Ama diziden bahsetmeden önce bol vahşet içeren dizi ve filmleri izlemekten hoşlanmıyorsanız ya da bu tarz şeyleri bünyeniz kaldırmıyorsa aman diyeyim bulaşmayın.

Dizi Haziran 2017 tarihinden itibaren Skfy kanalında yayımlanmaya başlanmış. 1. Sezon için 11 bölüm çekilmiş ve her bölüm 40-45 dk arasında. Biraz bilim kurgu, biraz fantastik biraz da doğa üstülük içeriyor. Afişte gördüğünüz baş rol oyuncularından Grace' ın (Christina Ochoa) fıstık gibi, Arthur Bailey'in (Alan Ritchson) de erik gibi kütür kütür olması siz de gençlik dizisi algısı oluşturmasın. İğrençlikle harmanlanmış vahşeti izlerken yaşayacağınız mide bulantısından dolayı hiç bir güzellikten etkilenmeyeceğinizden eminim. 


Vahşetin ana temayı oluşturduğu diziyi sayfamda paylaşmamın nedeni ise konusu. Yaşanan doğal felaketler nedeniyle dünya artık yaşanılamayacak bir yer haline dönüşmüştür. Kesimi yapılacak hayvan kalmamış, içme suyu tükenmiş ve petrol fiyatları artık insanların alamayacağı seviyelere ulaşmıştır. Los Angeles' de bir grup, insan kanıyla çalışan arabalar üretmiş ve 10 milyon dolar ödüllü yarış için en cani yarışçıları bir araya getirmiştir. Yarışı kazanmak için iyi araç kullanmak yetmeyecek, araçlarına yakıt bulmak zorunda da kalacaklardır.


Bu karmaşanın içinde büyüyen bir şirkette dikkat çeker; Heart Girişimcilik. Polis teşkilatından tutun da çikolata paketlerinin üzerine kadar her yerde armaları görülmektedir. 

Dizi de başrol oyuncularımız her bölüm farklı bir maceraya atılırlar. Bu yönüyle biraz Arka Sokaklar havası var. Görseller, özellikle de araç motorları ve kanlı sahneler oldukça iyi. Oyunculuklar sıradan ama kurgu ve dizinin süresi bölümün hemen bitmesine neden oluyor.  İlginç bir şekilde bir sonraki bölümü izleme isteği duyuyorsunuz. 

İyi eğlenceler.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. Bunu izlemeyi kaldırabilir miyim emin olamadım. Ama bu tarzı sevenler için aklımda bulunsun.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Böyle tozlu topraklı kanlı diziler pek bana göre değildir ama merak ettim. Her bölümde de başka bir konu işleniyormuş hazır, bir izleyelim bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler hissedeceksiniz çok merak ediyorum 😆😆😆

      Sil
  3. İnsan kanı yazısını görünce bile bir kendimden geçtim :D İzleyemem sanırım :D

    YanıtlaSil