Gezinti

Yaklaşık bir ay kadar önce hem ziyaret hem ticaret tadında küçük bir gezintiye çıktım. Bu gezinti sırasında dikkatimi çeken bir kaç hususu da sizinle paylaşmak istedim. Olur ya bir gün sizinde yolunuz düşerse ya da gezmek isterseniz aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Kastamonu ve Etliekmeği

Soğuk bir şehir denince aklınıza Erzurum geliyorsa siz de bendensiniz. Ama artık aklınızda bulunsun. Kastamonu' da bu konuda hatırı sayılır derece de titretme gücüne sahip. Ankara'dan kısa kollularla çıktığımız bu yolda ürperti titreme karışımı bir soğukla karşılaştım. Soğukluğunu bir kenara bırakırsanız ya da sıcak bir dönemde giderseniz, Gökırmak'ın bir kolu olan Karaçomak deresi kenarına kurulmuş şirin mi şirin bir şehir karşılaşacaksınız demektir.  


Bu şehirde gittiğiniz her lokantada size meşhur etli ekmeklerini tavsiye ediyorlar. Üstelik içi pastırmalı olanda varmış. Grubumuzdaki arkadaşlardan birinin kesinlikle tavsiye etmemesine rağmen tadımlık bir tane istedik. Karşımıza resimde gördüğünüz gibi bir şey geldi. Meğer bizim gözleme dediğimiz şeye Kastamonulular etli ekmek diyormuş. Çok yağlı ve yoğun bir soğan tadı geliyor. Sonuç olarak, güzel bir yemek ziyafeti çekmek isteyen için tavsiye etmiyorum.

Çorum ve İskilip Dolması

Son dönemlerde Google tarafından dünyanın merkezi olarak işaretlenmesi haberleriyle gündeme gelen ve dünyanın merkezi olduğunu kanıksayan bir şehir Çorum. Kastamonu'ya göre biraz daha gelişmiş ve deniz görmeyen tek karadeniz şehridir.


Çorum'a sık sık gitmeme rağmen İskilip Dolmasını ilk kez yedim. Özünde bulgur pilavının üzerine tiftiklenmiş etle servis ediliyor. Sindirimi kolaylaştırmak için de sirke suyuna salatalık doğranarak yapılan cacık benzeri ikramları var. Herkes için ayrı tabakta servis edilse de bunun usulü ortadan yemekmiş. Çorbası, helvası ve ayranıyla tam bir ziyafet. Yolunuz düşerse mutlaka tadına bakın..

Mevlana Müzesi Çevresindeki Esnaf Sorunsalı

Memleketim diye söylemiyorum ama benim memleketimin önemli sorunlarından biridir. Öncesinde yani müzenin ön tarafı ağaçlıkken hem dilenci tayfası hem de garip garip tiplerin turistleri rahatsız ettiğine defalarca şahit olmuşumdur. Bu sorun müzenin ön tarafında yapılan ve müzenin uzaktan görünürlüğünü artıran düzenlemeyle çözülmüş gibi duruyor. Ancak bu kez de çevre esnafın nasılsa bir daha gelmez mantığıyla fahiş fiyat çekmesi ve etik olmayan davranışları fazlasıyla rahatsız edici. Yerel televizyonlarda bile tartışmaya açılan bu konuda bir arpa boyu dahi yol alınamadığı görülüyor. Buradan yetkililere sesleniyorum...

Lykia World Otel - Antalya


5 yıldızlı otel Side' de. Çevresinde başka otel olmaması başlıca artılarından. Çocuklar için ayrı yemek bölümü ve aqua parkı mevcut. Havuzları, aqua parkı ve kumsalı güzeldi. Ancak bir ay öncesi için hazırlığını tam olarak tamamlayamamış bir otelle karşılaştım. Türk hamamı olarak tanıttıkları yerin neredeyse banyodan farkı yoktu. Temizlik ve yemeklerde sorunlar vardı. Umarım düzeltmişlerdir. Bu arada en önemli konu, rezervasyon yapacaksanız her şey dahil paketi üzerinden yapın. Yoksa attığınız her adım için ekstra para ödemek zorunda kalırsınız.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

12 yorum:

  1. O yüzden sevmiyorum. Canım Ülkemde kazıklanmadan bir gezme imkanı olmuyor maalesef Şuanda niyet durumlarından her iki menüye çok bakmadım :))))

    YanıtlaSil
  2. Aaaaaa ilk ben yorum yapmışım :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim Mayıs hep böyle ol :d

      Sil
    2. Saol bilmiyordum yazıyoruz şimdi hiç tebrik etme bence :))))

      Sil
    3. Yok yok her zaman bekliyorum bu performansı Mayıs :))

      Sil
  3. Güzel bir yazı olmuş. En azından bazı yerler hakkında fikir sahibi olmak sonraki programlar için işe yarıyor.Teşekkür ederiz.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebemkuşağı. Bende senin gibi düşünerek yazmıştım yazıyı

      Sil
  4. o dolma için çoruma giderim ben :D bu arada etli ekmeği kayseri de yemiş ve lahmacunun olmamışı demiştim :D ama oralılar pek bir seviyor hatta olmazsa olmaz diyor:) keyifli bir gezelim görelim olmuş , daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış tercih yapmışsın Eylem. Kayseri'deki cıvıklı pidesi olarak geçiyor. Siz asıl yerinde yani Konya' da yemelisiniz. Ama şöyle gurme havasında, yavaş yavaş tadını alarak yemelisiniz. Hamuru incecik olmalı, havaya kaldırınca arkası görünebilmeli, eti de biraz yağlı olacak ki hamurunu kurutmasın. Yani içi lahmacun gibi bulamaç olmamalı :D

      Sil
  5. Kastamonu'ya Karadeniz turuyla gitmiştim ve etli ekmeğini yemedim ama sevmem gibi görünüyor, lahmucunun da bağımlısı değilim zaten :D Bence Kastamonu'nun çekme helvası mükemmeldi, orada aldığım tadı, buradaki çekme helvalarda bulamadım. :/ Keyifli bir gezi olmuştur umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çekme helvasını ve pastırmasını övmüşlerdi ama zamanım kısıtlı olduğu için deneyimleyemedim. Belki başka zaman onları da tadarız :)

      Sil