Hafta Sonu Filmleri: Storks - The Magnificent Seven - Colonia

Hafta sonunu evde film izleyerek geçirmek istiyorum diyen arkadaşlara bir kaç tavsiye, buyursunlar...

Storks - Leylekler


Filmi sevgili Mayıs Yağmuru' nun blogundaki tavsiyesi üzerine izledim. 2016, ABD yapımı ve yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Resimden de anlaşılacağı üzere animasyon filmi ve komedi-aile türünde. Ebeveynlerin çocuklarına seksten bahsedemediği için bebekleri dünya'ya leylekler tarafından getirildiği yalanı filmin kurgusu. Bu kurgu biraz daha geliştirilerek bebeklerin nasıl üretildiği ve ailelere nasıl teslim edildiği filmin mihenk taşını oluşturuyor. Bunun yanında aile yaşamı, iş hayatı ve teknolojinin getirdiği sorunlar üzerine çok sağlam eleştiriler ve espriler mevcut. Film sonunda ise lezbiyen, gay ya da yalnız yaşayanlar gibi toplumun farklı kesimlerine adeta selam göndererek çocuk sahibi olabilecekleri mesajı veriliyor. 

Filmin görselleri çok canlı ayrıca olaylar hızlı ilerliyor. Özetle ailenizle beraber sıkılmadan ve eğlenerek izleyebileceğiniz güzel bir film, tavsiye ederim.

The Magnificent Seven - Muhteşem Yedili

  

Klasik kovboy filmi severler için bu film. 2016, ABD yapımı, western macera türünde ve iki saatten daha uzun. Tam bir ortak değerlerde buluşturma filmi. Daha filmin başında kötü adam fakir ama mutlu insanların bulunduğu kasabaya kan kusturur. İşte bu kötü adamın öldürdüğü köylülerden birinin karısı intikam ateşiyle yanar tutuşur. Başka bir kasaba da karşılaştığı ödül avcısı ve kanun adamı Denzel Washington'dan tüm mal varlığını verme karşılığında yardım ister. Denzel' de kasabaya yardım etmek için kanun kaçaklarından oluşan yedi kişilik ekip kurar.

Filmin afişinden de anlaşılacağı üzere yedi muhteşem Amerikan toplumunu temsil etmektedir. Bu toplulukta siyahi, kızıl dereli, sarı, çekik gözlü vs yani her kesim temsil edilmektedir. Ayrıca film boyunca Amerikan bayrağının birleştiriciliği, kilisenin koruyuculuğu ve haç' ın affediciliği izleyicinin beynine kazınıyor.   

Kovboy filmi hayranları bu filmi de sevecektir.

Colonia - Koloni



Bu film de sevgili Kitap Eylemi' nin tavsiyesi. Almanya, Fransa ve Lüksemburg ortak yapımı, dram, tarih ve gerilim türünde. 1970' li yıllarda Pinochet rejiminin Şili' de kurduğu baskı rejiminin gerçek bir kesiti izleyiciyle buluşturuluyor. 

1973' de Pinochet rejimim askeri bir darbe ile Şili' de yönetimi ele geçiriyor ve muhalifleri yakalayarak akıl almaz işkenceler yapıyor. Daniel' de yakalanıp işkence görenlerden biridir. Ancak hostes sevgilisi Daniel' in işkence gördükten sonra bir tarikata teslim edildiğini öğrenir. Çok sevmenin gereği olarak da sevgilisini kurtarmak için kendiliğinden o tarikata giderek Tanrıya yönelmek istediğini söyler. Ancak tarikata giren bir daha çıkamamaktadır ve tarikat sapık, psikopat biri tarafından yönetilmektedir. 

Daha fazla ayrıntı vermeyeyim ama kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasındadır. Ben çok beğendim.

Sevgiyle kalın.   
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

12 yorum:

  1. Leylekler izlendi ama diğerlerini izlemedik daha. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Koloni'yi tavsiye ederim Demirkadın. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. İlk 2 izledim 3 izledim sanırım tam hatırlamıyorum ama Olsun bakarım yine Neredeyse hep sini özet geçmişsin sayın özer :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinema eleştirmenliği çok zor ve benim özellikle oyuncular hakkında yeterli bilgi birikimim yok. Onun için özet geçiyorum. Bazı eleştirileri okuyorum da izlediğim filmde göremediğim ne çok şey varmış diyorum, imreniyorum. Her konuda mükemmel olmamı beklemeyin canım sizde :D

      Sil
    2. Hahahahahahahah Çok güldüm yaa

      Sil
    3. Güldürebildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  3. Leylekleri izlemiştim kardeşlerimle. Diğerlerinin fragmanınada bir bakayım. Teşekkürler tavsiyeler için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle son filmi tavsiye ederim. İyi seyirler

      Sil
  4. Colonia'yı Kitap Eylemi'yle beraber izlemiştik :D Leylekler'i de izlemek istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lion mu vardı bir de... bu hafta da onu izleyeyim ben de 😊

      Sil
  5. Ya leylekleri görünce bakayım dedim iki güzel film daha buldum. Bu aralar evdeyim. İzleyeyim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil