Hafta Sonu Filmleri: Shouthpaw - Arrival - Allied

Uzun zamandır film izlemiyordum. Takip ettiğim blogların film paylaşımlarından gaz alarak yayının başlığından da anlaşılacağı üzere hafta sonumu film izleyerek geçirdim. Çok da güzel oldu. İyi bir film eleştirmeni değilim ancak nette film arayışında olanlar için ön bilgiler verebilirim. Şöyle buyurun...

Southpaw - Son Şans


Film 2015 ABD yapımı ve dram - spor türünde. Billy Hope' yi canlandıran Jake Gyllenhall'ı ilk kez yıllar önce Telefon Kulübesi filminde izlemiştim ve çok beğenmiştim.  Ama bu filmde etkileyici baygın bakışlarının yanında vücutta yapmış. Hatta öyle ki sırtını kameraya dönüp ellerini havaya kaldırdığında ortaya çıkan sırt kasları izleyicinin gözüne sokulmuş adeta. Eşi rolündeki Rachel McAdams da güzel kadın ve adamın yanına yakışmış. Ama konu çok bilindik. Özellikle bizim kuşağın iliklerine kadar işlemiş olan Rocky Balboa bir, iki, üç, dört diye giden serinin 2015 versiyonu gibi. Tek fark şampiyonu sıfırdan zirveye çıkarmak yerine zirveden yerin dibine sokup tekrar çıkarmışlar. Spor dram tarzı seviyorsanız özellikle oyunculuk kalitesiyle hoşça vakit geçirebilirsiniz ama beklentinizi yüksek tutmayın.

Arrival - Geliş


Bir youtuber ve iki blogda gördüğüm için izledim filmi. Süperman'in sevgilisi olarak tanıdığımız Amy Adams başrolde. Bilim kurgu türünde. Ansızın dünyanın çeşitli bölgelerine on iki adet ufo gelir. Artık insanlığın önündeki en önemli sorun ziyaretçilerimizin amacının ne olduğunu öğrenmektir. Onlarla iletişim kurmak içinde ordu dilbilimcisi Dr. Louise görevlendirilir. 

Film aslında iletişimin önemine dem vuruyor görünse de benim şüphelerim var. İletişim tabi ki önemli ama filmin arka planında tek dünya dilinin faydalı olabileceği gibi bir öngörü sezinledim. Fazla takıntılı ya da fazla komplocu olarak algılayabilirsiniz ama  ABD yapımı filmlere sadece film gözüyle bakmamalı. illüminaticiler mi dersiniz yoksa gizli güçler mi artık size kalmış, gizli bir yapının tek dünya devleti kurma ideallerinin olduğunu, hatta bu devletin adının Birleşmiş Milletler olduğunu, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi kuruluşların da aslında bu yapının organları olduğunu okumuştum. Sanki bu filmin de tek dünya dilinin önemi üzerine yapılmış propaganda olabileceğini sezinledim.  Sanırım yavaş yavaş kafayı yiyorum. 

 Allied - Müttefik


Bu filmde 2016 ABD yapımı ve tarih - dram türünde. Yan hikaye olmaması, durağan olması ve sürprizlere yer vermemesi nedeniyle eleştirilmiş. Ancak uçaktan atlayıp ölmeyen James Bond filmleri sizde de alerji yapmaya başladıysa ve biraz olsun istihbarat ajanlarına meraklıysanız bu filme göz atın. Evet kısmen durağan ve yan hikaye yok ama kesinlikle sürpriz var. Üstelik oldukça gerçekçi. Beni etkiledi, hatta bayıldım bu filme...

Sevgiyle kalın... 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

26 yorum:

  1. Arrival ve Allied izlediklerim arasında. Son şans'ı izlemedim. Onu da izleyeceklerim arasına ekledim. Önerin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arrival'ı ilk senin blogunda görmüştüm zaten. Baya ses getirmiş bu film ben daha yeni duyuyorum 🤔

      Sil
  2. Arrival ı izledim oldukça güzel filmdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film olarak güzel, farklı... tavsiye ederim.

      Sil
  3. İlk filmi daha önce bir kaç kere izledim. Arrival ve Allied filmlerini bir kaç gün önce izledim. Hatta tanıtımları da hazır ama yayınlanmayı bekliyor. 3 filmde güzel ve tavsiye ederim..Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bekletmeyin hemen yayınlayın. Blog tavsiyeleri gerçekten çok etkili, okurlarınız faydalanacaktır

      Sil
  4. Onu bunu boşver Jhon Wick izle sen :))) Kafayı yeme Arrival orta karardı :) Müttefik gelemedim. Daha çok tanıtmam gereken film var :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jhon Wick derken? Acayip merak ettim 😆

      Sil
    2. Film film :)))) Onuda izle

      Sil
    3. Tamam izledim say sen 😆 bu hafta sonu da onu hallederim

      Sil
    4. Müttefik geçtim ben ohoooooo :)

      Sil
    5. Haftasonu için izlenecek filmleri yazsana. Mümkünse netten bulabileceklerim olsun 😀

      Sil
  5. Blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. Normalde ben de pek izlemem ama şu sıra bir aşk geldi iki günde bir film izler oldum. Arrival da izleme listemdeydi. Bu tek devlet düşüncesine de dikkat etmeye çalışacağım izlerken.

    Southpaw'a oyuncular için şans verebilirim. Zaten film izlerken tek beklentim keyifli vakit geçirmek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli film olursa güzel oluyor. Alacaksın önüne çerezini uzatacaksın ayaklarını ooohhhh :))

      Sil
  7. Ben de annem bende olduğu için vakit bulup izleyemiyordum.Dizi kültürüm ilerledi annem sayesinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annene sorsana evlendirme proğramındak pelin le enes barışmış mı? Şaka yapıyorum tabi ki 😃 Anneler başımızın tacı...

      Sil
  8. Çok film var şu sıra... :)
    Ben de beklerim bloguma. :) ;)

    YanıtlaSil
  9. Üçünü de izlememişim, vizelerden sonra artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şu vizeler ve finaller olmasa öğrencilik ne güzel değil mi :d

      Sil
  10. arrivel benim de izleyeceklerim arasında , son günlerde iki film izledim ikisi de birbirinden güzeldi : Colonia ve lion , izlemediniz ise , ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır izlememiştim... Bakalım nasıllarmış :) Teşekkür ederim

      Sil
  11. Arrival'ı izledim, o cepte, son paylaştığınız film bana göre değil. Lakin şu son şans'ın fragmanına bakarım bi ;)
    Saygılar... Teşekkürler öneriler için...

    YanıtlaSil