Miyav! Kafayı Mı Yediniz Siz? - Gilles Legardinier



Hayatta her zaman yeni başlangıçlara yer vardır. 

Okumayı planladığı kitap hakkında ayrıntılı araştırma yapmayan okurlardanım. Ayrıntılı araştırma yapmanın hem önceki okurun etkisinde kalmak hem de kitabın sürprizlerini okumadan öğrenmek gibi tehlikesi olduğunu düşünürüm. Aynı gerekçelerle bu kitabı da üstünkörü araştırdığımda espri seviyesi yüksek bir romana başlayacağım duygusuna kapıldım. Ama serinin ikinci kitabına başlayacağım bilgisini görmemişim.

Roman, Miyav! Yarın Yeni Bir Hayata Başlıyorum kitabının devamıymış. Hemen şunu söyleyeyim. Okumaya başladığımda devam kitap okuyormuşum hissine kapılmadım. Bitirdiğimde ise sonunun okuyucunun hayal gücüne bırakıldığı duygusuna kapıldım. Yani evlilik gibi değil de evliliğe yaklaştırıp gerisini okuyucuya bırakmış gibi.

Her neyse... Romanımız Andrew Blake'nin sıra dışı hayatını anlatıyor. İngiltere de yaşayan, oldukça zengin ve orta yaşın üstünde bir iş adamı olan baş kahramanımız hayatından sıkılmıştır. Bir gün tüm yetkilerini yardımcısına devrederek kayıplara karışma kararı alır. Eski ortamından sıyrılan Andrev Fransa' da bir malikane de hizmetli olarak iş bulur. Malikane' nin sahibi de oldukça soğuk, orta yaş üstü dul bir kadındır ve aslında maddi sorunlarla boğuşmaktadır. Evin aşçısının, hizmetçisinin, kahyasının hatta kedisinin bile sorunları vardır. Fakir görünümlü zengin hizmetçimiz Andrev kurduğu iletişimle kısa sürede kendini malikane çalışanlarına kabul ettirir. Sorunları tek tek çözmeye başlar. Kahramanımız son olarak Malikane sahibi bayan Beauvillier' in de yardıma ihtiyacı olduğunu anlar...

Roman her ne kadar samimi duygular içerse de espri yönünden beklentimin altında kaldı. Buna rağmen yaşanılamayacak bir ortamın aynı insanlarla nasıl huzurlu bir yuvaya dönüştürülebileceği ve yeni başlangıçlardan korkulmaması gerektiği gibi sağlam çıkarımları var.

Sit-com tarzı aile dizilerini sevenlerin kitabı severek okuyabileceğini düşünüyorum.

Sevgiyle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

16 yorum:

  1. Amerikan sit-com romanları ve dahi dizileri kötü oluyor lakin romanın içtenliği hoşuma gitmediği değil! Aklımda dursun mevcut kitabım bitince okumayı düşünebilirim.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültür farkından olsa gerek bazıları sarmıyor ama etkileyici sit-comları da var.

      Sil
  2. Bana pek uygun değil sanki.Yine de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. O zaman kalsın başka zamana kalsın :) bu kitap yeni 5 aldım çok iyiler kitap olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla 5 tane yeni kitap almışsın ve çok iyiler. Kitap tavsiyelerini daha sıkı takip edeceğim demektir :)

      Sil
    2. Tamam bak artık karmaşık yazsamda olayı çözüyorsun hahahahhahaha yani ben bile anlamadım desem neden hızlı hızlı yazmaya çalışıyorsam :))))Bilemedim Nokta atışınıda bir zahmet hareket olsun yaaaa

      Sil
    3. :D Yıldız Tilbe' yi çok sevmem ama 90 lar da müthiş söylediği bir kaç şarkısından biridir aldat. Aslında hareketlidir de ama... Bu aralar sosyal medyada cübbelinin beni niye takip etmiyorsunuz videosu dolaşıyor. Onu koymayı bile düşündüm :) Neyse senin bir fikrin varsa onu koyalım.

      Sil
    4. Şu sıralar herkesin işi var ondan takip edemiyorlar malum herkes çok yoğun !!!!! Koy iki mastıka tamam olsun varsın :))

      Sil
    5. Öneriye bak ya, insan güzel bişey önerir mastika neymiş :d

      Sil
    6. Yaaa yörelerimize ait olan bir şarkı :))) mastika mastika Ele güne karşı çal mfö den

      Sil
    7. Ya sen piyano dinleyen birisin hangi ara mastikaya geçtin :)) Tamam akşam mfö yü koyarım

      Sil
    8. Hahahahahhaha İçimde evrensel müziklerin Çoşkusu var diyelim. Mastika bizim özümüz onuda kaybetmeyelim lütfen :))) Romanda severim bak diyim hahahahahahhahahahaha

      Sil
    9. Alkol filan mı aldın Mayıs kendine gel :d

      Sil
    10. Roman sevdiğimi söyledim Alkol aldın oldum vay vay :) Hep klasik müzik severim hayatım çello ile geçiyor :)

      Sil
    11. Roman sevmekte normal bişey aslında ama konu sen olunca çok şaşırdım. Ateşin mi var alkollümüsün sorayım dedim. :d

      Sil