Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku - İlhami Algör

Kitabı, Kitap Güneşim'in blogunda yaptığı paylaşımla fark ettim. İlginç olansa topu topu 59 sayfalık bir kitaptan uzun metrajlı bir film yapılmış olmasıydı. Üstelik oyuncu kadrosu da kuvvetli olan bir film. Erdal Beşikçioğlu var,  Sezin Akbaşoğulları var, Derya Alabora var. Yani oyuncular kaliteliyse film güzeldir, film güzelse de kitabı okunasıdır. Yaptığım çıkarıma bakar mısınız... Hadi bir de itirafta bulunayım. İş yoğunluğumun boğulma hissi yarattığı bu dönemde haftalık kitap okuma hedefim için süper oldu. Yeme de yanında yat derler ya o derece.



Kitap olay örgüsünün anlaşılmaz olduğu konusunda eleştirilmiş. Acaba bu adam ne yaşadı veya yaşayacak öngörüsüyle bakan okur hikayenin başlarındaki anlatımdan oldukça sıkılacaktır. Neden olduğunu bilmeden sürekli dertlenen kahraman portresiyle karşılaşacaktır. Ama okur kahramanımızın yaşadığından çok iç dünyasıyla empati kurmaya çalışırsa hikaye daha da lezzetlenecektir. Düşünün, işinden kovulmuş film montajcısısınız. Hayatınızda da ona aşktan çok hayranlık duyduğunuz mükemmelliyetçi bir kadın var. Kadına yetemediğinizi ve günün birinde terk edileceğinizi iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Tüm bunlara rağmen yazılarınızı ilk bu kadına okutuyorsunuz ve her seferinde beğenilmiyorsunuz. Son olarak çok güzel bir hikaye yazdığınıza inanıyorsunuz ama bu kez de yine beğenilmeme endişesiyle Müzeyyen'e okutmaktan korkuyorsunuz. Ezildikçe ezilen, işte böyle bir psikolojideki adamın iç dünyası ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. 

Uzun zamandır film izleyemiyorum ve kitabın filmi de izleyemediklerimin arasında. Her ne kadar oyuncu kadrosu beni izleyin dese de hiç film izleme havamda değilim. O nedenle filmden bahsedemiyorum. Belki izleyen birileri yorumda bahseder.

Sevgiyle kalın... 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

28 yorum:

  1. Sinemada çok tutmadı bu film ama ben izlediğimde beğenmiştim.Kitabını da okumadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film fazla psikolojik bulunmuş sanırım. Kitap için üzülmeyin 1 saatlik işi var :)

      Sil
  2. Beğenmiş olmana çok sevindim. :) Bence severek okumuş ve tavsiye etmiştim. Söylediğin gibi olay örgüsüyle zor kitaplardan biri olarak görülüyor. Ancak ben yinede yazarın tekniğini, kurgusunu ve karakteri beğendiğimi tekrar tekrar söylemek istiyorum :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenilecek kitapları bize tanıttığın için ben teşekkür ederim asıl :)

      Sil
  3. Psikolojik bir kitap olduğu hissiyatı oluştu bende. Öyleyse filmi de güzeldir diye düşünüyorum. Merak etmedim değil. Yoğun günler için ideal en azından kitap okumadığım için vicdanım sızlamaz. :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdanım sızlamaz konusunda gerçekten etkili. Ciddiyim :D

      Sil
  4. Erdal Beşikçioğlu, 46 dizisinden sonra hayranlığımın tavan yaptığı bir oyuncu.Ben filmi izliyeyim o halde ;) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de üst düzey bir oyuncu, umarım bu filmde de izleyicisini etkilemeyi başarmıştır :)

      Sil
  5. Film iyi hatta 10 numara ama kitabı beğenmeyenlerden biriyim ben , sadece sosyal medya alıntıları iyi olabilecek bir kitap yazılsa herhalde bu kitap olurdu dediklerimden biri , olmamıştı yani bana göre , kamyon arkası yazıları gibi bir tarzı vardı , neticede o yazılar da ruh hallerini anlatma amacı güdüyorlar . Film iyiydi çünkü oyunculuk fevkaladeydi , :D Bir de Erdal Beşikçioğlu çok iyi , gerçekten iyi :D yani hiç bir şey yapmadan dursa izletiyor ki kendini :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeklerin eziklik hissi yaşayabilecekleri size çok uzak geliyor olabilir mi acaba :D

      Bu arada kitabı da çok acayip tanımlamışsın ya, hiç öyle düşünmemiştim şaşkınım :)

      Sil
  6. Evet ne Kitabı okudum :) Ne Filmi izledim :) Burada ne desem boş kalır :) Almalımıyız ???Yoksa Sabun Köpüğü gibi bir hikaye mi Bu arada sen benim şu Kitabı oku vallahi bak çok iyi Hemen kendimden serpiştirme yaptım :))) Ne fenayım :))) Kayı Kızı İzle filmde gerilim Daldan dala atladım yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence beklentiyi büyük tutmadan alın ve okuyun.

      Beni bulun kitabını da not aldım, okuyacaklarım arasında 😀😀😀

      Sil
  7. Kayı kızı çıkmış Kayıp Kız .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Türk kültürü üzerine mi?

      Sil
    2. Kayıp Kız film için söylemiştim Türk düşünür değil :))) gerilim daldan dala atladım dedim ya

      Sil
    3. 😆😆😆 internette varsa izleyebilirim yoksa çok zor Mayıs

      Sil
    4. Blogda yazdım sen okumamışın Bu yazımı :) Tamam Cezanı kesiyorum :) 2014 yılına ait meraklanma var. Sana söylemiş olduğum gerilim

      Sil
    5. Çok pardon ya pis yakalandım. Hemen telefi ederim 😆😆😆

      Sil
    6. hahahahahha Yakalanmamaya gayret et :))) Şaka şaka Canın saolsun sorun etme öğrendin işte Bende gelemiyorum uzun zamandır Okuyacağım hepsini :)

      Sil
    7. :d Mayıs sorma ya Habertürk de Fatih Altaylının uzayla ilgili programı var. Tvitterden dünya düzdür diye saldırıyorum hahaha 😆😆😆😆

      Sil
    8. :) Yaaa ne alemsin Dur onuda okuyacağım ama karıştı burası hem yaz hem cevap bu arada diğer konuya cevap yazdım ve savuşturdum seni :))) bakayım habertürkü açarım şimdi Muson dayım ben şuanda

      Sil
    9. N'apayım Mayıs ya. Hayatı ciddiye alınca çok sıkıcı oluyor :d

      Sil
    10. :) Araştırma yapmam lazım konuyla alakalı tam bilmeden atlamak istemedim :) En hayırlı yol söylediğin

      Sil
  8. Aaa sen filmi izlememiş miydin? Ben izledikten sonra anlatmıştım bakarım demiştin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamıyorum ama eğer öyle dediysem filmi bulamamışımdır o zaman...

      Sil
    2. Bilemicem öyle diyorsan öyledir...

      Sil