Mutlu Yıllar // Bitmeyecek Öykü - Michael Ende


Merhaba sevgili okur.

Umarım sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçireceğiniz bir yıla merhaba demişsinizdir. Tamam ülke olarak bizi müthiş bir yılın beklediğini öngörmüyorum ama 2016 kadar da kötü olmasa güzel olurdu değil mi? İnşallah hayallerimizin ve hedeflerimizin gerçekleştiği terörsüz ve savaşsız bir yıl geçiririz.

Bir de dün gece bloguma gelen ziyaretçiler için açıklamada bulunmalıyım. Google arama motorunda ne arattığınızı bilemiyorum ama "piyango çekilişi" ile "dikkat çekiyorum" arasında bağlantı kurarak bloguma akın etmiş olmalısınız. Sonuçta bana günlük hit olarak kendi rekorumu kırdırmış olsanız da sizi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Bu konuda benim bir kabahatimin olmadığını da bilmenizi isterim. 😉

İyi yıllar dilekleri ve ziyaretçi açıklamasından sonra asıl konumuza gelelim. Sevgili Mayıs Yağmuru' un tavsiye ettiği Bitmeyecek Öykü' yü geçen hafta bitirdim. Roman her ne kadar çocuk kitabı gibi görünse de müthiş hayal gücü ve betimlemeleriyle yetişkin okuru da etkileyebilen ve benim okuduğum farklı kitaplar kategorisinde en üstlerde yerini aldı.

Kitabı okumaya başladığınızda farklı bir hayal aleminde kendinizi buluyor, okuduklarınızı izlemeye başlıyoruz. Önce doktor çocuğu, içine kapanık, hayatta başarısız, okulda sınıfta kalmış bir çocuk olan Bastian' ın Bitmeyecek Öykü isimli romanı çalarak, gizlice girdiği okulunun çatısında okumaya başlamasını izliyoruz. Aynı zamanda Bastian'la birlikte Bitmeyecek Öykü' nün kahramanı Atreju'nun maceralarını izliyoruz ve Atreju'nun yaşadığı Fantazya dünyası hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Sayfalar ilerledikçe iki hikaye birleşerek dayanılmaz bir heyecan fırtınası oluşturuyor. Kitabın içine giren Bastianı da artık Atreju ile birlikte hiçlik tehlikesiyle mücadele eden Fantazya'yı kurtarmaya çalışırken okuyoruz. Ve Bastian için asıl sorunun Fantazya kurtarıldıktan sonra, Bastian' ın en güçlü olduğunu sandığında başladığına şaşkınlıkla tanıklık ediyoruz.

Yazar, Bastian ve Atreju' nun hikayesini anlatırken karşılaştıkları canlıları betimlemesiyle kendine hayran bırakıyor. Öyle ki bir anda kendinizi bir animasyon filminin içinde buluyorsunuz. Küçük şifacı yaratıkları, şans ejderhası Funcur'u, sadece sesten oluşan Uyulala'yı, kurtarılmayı bekleyen Çocuk İmparotiçeyi, sihirli kolye Auryn'i, Keder Bataklığını, sihirli aynaları, çirkin yaratıklardan oluşan topluluğunu okurken hep Bastian' ın bir adım gerisinde bekliyormuş hissine kapılıyorsunuz.

Bence kitabı asıl etkileyici yapan şu: Sihirli bir gücünüz olsaydı ve bu gücünüzle hayal ettiğiniz her şeyi oldurabilseydiniz ama kullandığınız her dilek için geçmişinizden, hatıralarınızdan bir parça silinseydi ne yapardınız? Yazar burada etkileyici bir de tespitte bulunuyor. Bizim hayallerimizi ve hedeflerimizi geçmişte yaşadıklarımız belirler. Yani geçmişi olmayan hayal de kuramaz, geleceğini de planlayamaz.

Roman kesinlikle tavsiye ettiğim kitaplar arasındadır.

Sevgiyle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

45 yorum:

  1. Ziyaretçi sayısının kaç olduğunu merak ettim doğrusu :) Ben ise teknik nedenlerden dolayı olsa gerek düşüşteyim :)
    Kitap hakkında ise hiç bir şey bilmiyordum ama hayaller, hedefler, sihirli güçler inanılmaz merak ettim şu anda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle blogum için seo çalışması yapmıyorum, hit artışı için özel çabam da yok ama hemen merakını gidereyim. Önceki Temada günlük 100-150 civarıydı. Bu temaya geçince nedenini anlayamadığım bir şekilde 350 oldu. Dün gece 12 ye yaklaşırken blogda 380 kişi vardı ve yayın girilmediği halde günlük hit 1000 i geçti :D Böyle şeyler güzel olsa da hit konusuna takılmamalı bence, çünkü her gün yapılacak seo çalışmasıyla kaliteli içeriğin olmasa bile 1000 li sayılara ulaşılabilir diye düşünüyorum. Önemli olan kaliteli okur :)

      Kitap biraz uzun ama sürükleyici. Masalsı şeyler seversen kitabı çok seveceğinden eminim.

      Sil
    2. Önemli olan gerçekten kaliteli okur :) Tema deyişikliyi de etkili olabiliyormuş demek ki :)

      Sil
    3. Birde blogda adesense reklamı varsa ve gelen okur bir kere tıklasa ne güzel olur değil mi... Burdan yetkililere sesleniyorum....

      Sil
    4. adsense reklamı içinde çok iyi hit almak lazım sanırım :) Adsense reklamlarım ama hiç bir faydası yok bana :)

      Sil
    5. Sorma ya bende koymuştum ve 1 ayda 50 kuruş vermişti. Dalga geçer gibi :)

      Sil
  2. Çok güzel bir soru :) Ben de biraz üzerinde düşüneceğim bu sorunun :)

    YanıtlaSil
  3. Ooooooo Çok sevindim sonunda okumuşun Beğendiysen Hemen Momo yu unutma arkasından :))) Aaaa vallahi çok mutlu oldum gerçi bık bık çok konuştum oku diye ama :)) Sardı dimi ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarmak ne kelime, büyük zevk alarak okudum. Tamam bulabilirsem memoyu da okurum. Teşekkür ederim tavsiyen için :)

      Sil
    2. Bulursun var her yerde indirimde var sitelerin bir bak oralara,da

      Sil
    3. Tamam listeye onu da ekledim. Umarım bu kitap kadar akıcıdır

      Sil
    4. En güzeli bu ama bu kitabı sana oku derken canım çıktı Momo bir tık bana göre daha farklı o popiler durumdan daha çok yararlandı. Ama bizim milletimiz popiler gider Canım kitapları okumaz Bitmeyecek Öykü gibi Heba olur güzel kitaplar hatta ben hızımı alamadım. Oturdum eski filmini bile izledim :))))

      Sil
    5. Zaten popüler kültüre kanmamak için blog yazarlarının tavsiyelerini daha çok dikkate alıyorum. Size de tavsiye ederim, bloglar tam bir hazine 😎

      Sil
    6. Bana tavsiye ediyorsan Çok teşekkür ederim Sayın Özer :) Bir ara tekrar okuyacağım ama şuanda yine gerilim okuyorum :) Bir tane bitirdim. 3 sipariş verildi. Aynen Momo oku bakalım sen bir Sonra tavsiye edeceğim bir kaç tane daha var sana.....

      Sil
    7. Bende yeni bir Lontano romanına başladım. Gerilimle giriş yaptık 2017 ye, bakalım sonumuz ne olacak :)

      Sil
    8. Lontana zaten okumamış-mıydın??? Sen Ben yine gidiyorum bakalım birde üstüne gerilim filmlerini ikisi var

      Sil
    9. Yoruldum sanırım, yeni bir Grange romanına başladım diyecektim. Bugün yorulmuşum sanırım zihnimi toplayamadım. Bu gidişle beni de gerilime alıştıracaksın :)

      Sil
    10. :))))) İyidir iyidir :)

      Sil
    11. İnşallah iyidir. Sonra paranoyak olmayalım da :D

      Sil
    12. :) Hepimizin İçinde vardır O paranoyaklık Stabil tutarız meraklan mayınız sayın özer :)

      Sil
    13. Stabil tutmak mı? Aslında ben şu an neden gerilim okumak istediğimi bile bilmiyorum :)

      Sil
    14. Tamam işte sevdin ya ondan sebep okumak istiyorsun. Öyle diyorum olmuyor böyle söyluyorum cık cık ne yapayım ben gidiyorum :) Sayın Özer Stabil sağlam dirençli :) sabit değişmez tamam artık sende seviyorsun gerilim tarzı romanları bitti gitti kabul et özümse :)))

      Sil
    15. :d tamam özümsedim gitti

      Sil
  4. Hayal gücü hayal gücünü besler :) Ben de okumak istiyorum, umarım bekleyen kitaplarımın arasında bir fırsatını bulabilirim. Bu tür kitaplar okumanın yazmaya katkısı yadsınamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz zaten çok güzel yazıyorsunuz. 😊

      Sil
    2. Ne kadar güzel bir cevap bu... Gerçekten iyi geldi çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. İltifat olsun diye söylemiyorum, gerçekten etkileyici yazıyorsun. Yetenek bu bence 😁

      Sil
  5. Epey ilginç geldi bu kitap anlatımınızla.. elimdekileri sıfırladığımda okuyacağım.

    Bu arada bir blogda reklam olması beni rahatsız ediyor açıkçası.. odaklanamıyorum esas olana. Üstüne üstlük getirisi de bu kadar komik bir rakamsa, bence reklama veda etmeli herkes :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı bloglar reklam işini abartıyor. Yine de okuru rahatsız etmeden reklam koyanları anlayışla karşılamak lazım. Para kazanma konusunda da herkes benim kadar beceriksiz değildir 😊

      Sil
    2. Evet, sürekli yanıp sönen neonlu reklamlar (bana göre) çok sevimsiz.. ama burda beni rahatsız eden bir şey yok. :)

      Sil
    3. Ah bu arada Abdullah bey bir şey dikkatimi çekti.. bizim yorumlarımızda gülen yüzler daha büyük, sizin yazdığınızda küçük.. be yapmak lazım ? :/

      Sil
    4. Mobilden eklenen emojiler küçük çıkıyor. Fark ondan kaynaklanıyor. Böylece kim mobilden yorum yapıyor kim bilgisayardan hemen anlaşılıyor 😆

      Sil
    5. aaa çok şaşırdım.. ne güzel yeni senede bir şey öğrendim teşekkürler

      Sil
    6. Hiç önemli değil, ne mutlu size 😁

      Sil
  6. Mayıs Kitap konusunda gerçekten iyi.. Siz de çok güzel anlatmışsınız. Ben de listeye aldım! Güzel bir yıl olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. 2017 çok fena bir giriş yaptı , umarım bizi yanıltıp devamı güzel olsun, ne güzel hemen kitaplar bitmeye başladı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene biraz kalın kitapları okusan keşke. Yoksa sana yetişemiyorum ya :d

      Umarım güzel olur 2017. Pek ümitli değilim ama

      Sil
  8. Çocuk kitabı deyip geçmemek lazım :D Zaman zaman kesinlikle okunması gerekiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece kitap mı, oturup çizgi filmde izlemek lazım. Güzel oluyor :)

      Sil
  9. Abdullah Bey merhaba,
    Bloğuma yorum yazan bir arkadaş Mayıs Yağmuru'nun topluluğunda yazımı paylaştığınızı söyledi. Ben de görmek isterim doğrusu :) (https://neslicetarifler.blogspot.com.tr/2016/01/kakaolu-cup-kekler-ve-renkli-hayatlar.html?showComment=1483969745419#c44058241089197479)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Evet o yazınızı çok beğendim. Diğer yazılarınızı yoğunluğumdan dolayı okuyamadım ama ilk fırsatta altını üstüne getirmeyi düşünüyorum 😀

      Sil
    2. Merhaba :)) Mayıs yağmuru :))))

      Sil
    3. Topluluk kurmanın etkisi 😆

      Sil