Blogger Mim 2017 ye Doğru


Bloglar arası etkileşimlerde çok fazla aktif olduğum söylenemez. Ama beklenmedik anlarda mimlenmek özellikle de kitaplar konusunda olursa çok güzel oluyor. Bu mim her ne kadar kitap konusunda olmasa da Hikaye Kalpli Kadın tarafından hatırlanmak güzeldi. Kendisine teşekkür ediyorum. 

1. Kimse mükemmel değildir ama yine de eksiklikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Biraz daha umursamaz olmam lazım. Benim için çözülmeyen sorunlar içimde büyüdükçe büyüyor. Bu konuda ağaç yaşken eğilir düşüncem ağır bassa da bir yolunu bulmalıyım. Umarım 2017 iyi gelir.

2. Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu da kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

Bu konuyu kısa bir süre önce Mayıs Yağmuru ödev olarak vermişti. Yazmakta zorlansam da düşünsel boyutu çok faydalı geçmişti. Cevaplarım tekrar olacak ama Savaşları bitirir, tüm sınırları kaldırır ve herkesi gelecek kaygısından kurtarırdım.

3. Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)

Maalesef 2016' dan öğrendiğim en önemli tecrübe uzak geleceğe plan yapmadan o anı yaşamayı öğrenmek oldu. Bu aralar sağlıklı beslenme ve yaşama konusuna odaklanmış durumdayız. Planlanmış bir şey yok ama fırsatı bulursak gezmeyi düşünüyoruz.

4. Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir. 

Milletçe parayı istediklerini almaktan çok geleceği garantiye alma aracı olarak görülüyoruz sanki. Onun için piyango zenginleri önce düzinelerce daire alıp sonra onları teker teker yiyerek eski durumlarına dönüyorlar. Bu nedenle hayalim hep çalışarak kazanmak oldu. Çok fazla param olsa ne yapacağım konusunda hayalim bile yok, bunu fark ettim :)

5. Para, para, para.. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.

Henüz 2017 hedeflerimi belirlemedim ama umarım hedeflerimin teker teker gerçekleştiği, sevdiklerimle beraber sağlıklı, huzurlu, kitap, film ve müzik dolu günler beni bekliyordur.

Sevgiyle kalın...   
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Umarım hedeflerinizin gerçekleştiği bir yıl olur 2017.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım hepimiz için güzel bir yıl olur

      Sil
  2. Gerçekten cevapların çok çok içten geldi. Bir de beni kırmadığın için mutlu oldum. Dilerim her şey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Mimler sayesinde daha çok tanıyoruz birbirimizi.Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, ben bu yönden bakmamıştım. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yeni yılda her şeyden önce sağlık dilerim. Çünkü sağlık olmadan hiç bir şey olmuyor. Umarım yeni yıl beklentilerinizi karşılayan bir yıl olur. Her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gökhan. Umarım hepimiz için güzel bir yıl olur

      Sil