Blog Sözlük Kitap Etkinliği


Blogumun sağ tarafında da görüldüğü üzere bir süredir blog sözlükte yazarlık yapmaktayım. Aslında sözlük ve yazarlık kısmını da tam olarak anlayabilmiş değilim. Gözlemlediğim kadarıyla olay şu. Birileri bir konu belirleyerek başlık açıyor ve diğerleri de o konuya yorum bırakıyor ama forum gibi değil. 

Benim iki aylık deneyimimle sözlük yazarlığına bakış açımdan da bahsedeyim isterseniz. Aklıma bir şeyler geliyor. Dur diyorum, bu konuda insanları ampul gibi hatta ne ampulu devir değişti artık, florasan lamba gibi aydınlatmalıyım düşüncesiyle patlatıyorum başlığı. Bazen de bir başlık görüyorum, haa bak bu başlık benden sorulur çekilin bakayım kenara edasıyla yazıveriyorum yorumumu. Tabi benim bu tavrımdan diğer sözlük yazarları ne kadar haberdar ya da ne kadar umurlarında bilemiyorum ama olsun. Beni gelecek nesiller anlayacak azizim.

İşin şakası bir yana, sözlükte gezinirken yorumunda kalite sezinlediğim hemen herkesin profilini ziyaret edip blogunu buluyorum. Öyle kaliteli bloglar var ki, blog dünyasında büyümek isteyenin ufkunu açacak türde. Sonra kitap okuma grupları var. Belirledikleri kitabı belirli bir sürede okuyup yorumluyorlar. Ve ilki gerçekleşen kitap inceleme ve tanıtım etkinliği

Katıldığım etkinlikte Barış TUNA' nın Cennette Uzun Bir Kış kitabı yazarından adıma imzalı olarak ve blog sözlük kitap ayracıyla gönderilmiş. Mutlu oldum. blog sözlüğe bu etkinlikten, Barış TUNA'ya da samimi yazısı ve imzasından dolayı teşekkür ediyorum.

Son söz olarak; blog sözlük yazar alımları artık referansla oluyor ve her sözlük yazarının bir kişiyi davet etme hakkı var. Aslında ben bu hakkımı kullanmıştım ama yeni bir hak daha vermişler. Şöyle bir bakının, severseniz üyelik konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Talep çok olursa yeni davetiye de isteriz, nolcak sanki :)

Sevgiyle kalın.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

25 yorum:

  1. Orada olmalıyım bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sizin gibi birine ihtiyaç var bence orada da. Bir bakın isterseniz blogumun iletişim formundan mail adresinizi atın. Sizi görmek güzel olacak :)

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir uygulama. Hep bir sözlükte yazmak istemişimdir ama mevcut sözlükleri biraz inceleyince kendimi daha kaliteli bir platformda görmeyi düşünürdüm. Sırf diğer blogları tanımak açısından bile mükemmel. Önce biraz daha buralarda tecrübe kazanmam gerektiğini düşünüyorum. :) Tanıttığınız için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer istiyorsanız mail adresiniz iletişim formundan gönderirmisiniz? Blogsözlükten yeni davetiye kodu istedim, gelince sizi davet ederim :)

      Sil
  3. Çok istememe rağmen vakit darlığından katılamadığım güzel etkinlik. Sonrakilere inşallah diyelim.
    Sözlüğü de iyi anlatmışsınız. Tebrik ederim. :)

    YanıtlaSil
  4. aslında sözlükteyim de aktif değilim ne yazık ki, fakat uygulama harika olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi olamazsın, sözlükte görmeyi hayal ettiğim en son bloggersin :)))

      Sil
  5. Güzel güzel olmasına karşın ama ben daha yolun başındayım. Biraz daha pişmem gerekli :) Azizim Burada zor yetişiyorum orada ne olur bilinmezlik Sen aktif isen ne mutlu sana zaten bu aktif olanlara gıpta ile bakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yav gel sen gel, yemek tencerede yazar sözlükte pişer, nolcak sanki :) hadi katıl sende insanlığı aydınlatmaya gidiyoruz :))

      Sil
  6. mahsun kırmızı gülden hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye adlı türkiyi çığırarak geleyim bari :) ışık var aydınlık olurdu olmaz mıydı yoksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :)) yav damardan gelmeseydin iyiydi :))

      Sil
  7. Benlik bir olay sanırım bloğun fosillerinden sayılırım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) iletişimden mail adresinizi atarmısınız?

      Sil
  8. Şarkı damar zaten ne olacağı belirsiz

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Bilemiyorum. Sizi hep blogları okuyup bilgisayarı kapatan biri olarak hayal ettim. Belki de blogunuzda sadece kitap paylaştığınız içindir.

      Sil
  10. bilgisayarım 7/24 açık neredeyse :D sadece kitap paylaşıyorum çünkü paylaşacak daha kıymetli bir şeyim yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D çok güzel cevap verdin. Blog dünyasında ilk hediyemi aldığım bloggrrsin, başımın üstünde yerin var. Bu arada Tutunamayanlar baya etkiledi beni haberin olsun :)

      Sil
  11. mükemmel kitaptır :) bitirdiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bitti. Kendimi anlatan sayfalar gördüm ya cidden...

      Sil
  12. Maşallah diyelim , okuma hızınıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşimle ilgili. Bu aralar günde 3-4 saat okuyabiliyorum. Teşekkür ederim :)

      Sil