Kazancı Yokuşu - Ferhan Şensoy



Hani bazı insanlar vardır ya, ne anlatırsa anlatsın karşısındaki insanı güldürebilen. İşte öyle bir kitap yazmış Ferhan Şensoy.  Edebi dil kaygısı duymadan, konuşulduğu gibi yazılan bir hikaye koymuş karşımıza. İşte tam da bu nedenle Albayım Nejdet, Melek abla, Ercüment, reklamlarda oynayan çocuk ve diğerleri gözümüzün önünde canlanıveriyor. Kazancı Yokuşu mu? Hani şu bizim bakkal yusuf'un olduğu sokak işte hissine kapılıyorsunuz.

Özellikle ilk sayfaları çevirirken, nerede olduğuma, beni gülerken gören insanların garipseyen bakışlarına aldırmadan yanaklarım ağrıyana kadar güldüm. Ta ki hikayenin sonuna gelene kadar. Sonundaysa nası yani, noldu şimdi, neden ama şaşkınlığı içinde abandone oldum. 

Hikayenin sonunu kafanızda oturtabilmek için Kazancı Yokuşu' nun tarihini bilmek gerekirmiş sevgili okur. Hadi biraz daha spoiller vereyim. Aslında hikaye Mayıs 1977' de bitiyor.

Siyasi ya da ideolojik görüşün ne olursa olsun bu hikayeyi de okumalısın kitap dostu.

Sağlık, mutluluk, sevgi ve bol kitapla kalın...  
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

36 yorum:

  1. Konusunu sevdim sanırım. :) Bu aralar buram buram aşk kokmayan kitap önerilerine çok ihtiyacım var :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark ettim bunu :)) Senin için güzel bir kitap olabilir, istermisin...

      Sil
  2. Bol kitapla kalalım inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın benim için bu aralar en rahatlatıcı şey kitaplar. Daha mutlu yaşam için kitap yani :)

      Sil
  3. Ferhan abi ile yıldızım çok barışık olmasa bile okunası olduğu belli En iyi arkadaş Kitap ve müzik onuda eklemeliyim yanında müziksiz olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasılda unuttum ben ya, özellikle de 90 lar olmalı :)

      Sil
  4. Genelde şu aralar enstrümantal takılıyorum ya piyano yada daha sakın müzikler Ludovico,yi bir kere dinle derim. Gayet iyi Oldu olucak yonca evcimikten Aboneyiz abone biletleri cebindeyi dinleyim yada Burak kuttan Sennn sevdiğimdin hahahahhahaha ayy ne günlerdi canlandı hatıralar deli deli Ferda anıl yarkın dinlemeler içli içli melankoliler İlğinçsin Abdullah eskiyi hatırlattırıyorsun bana hep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ludovico'yu ilk kez sizden duydum ve primaverayı dinledim. Çok güzelmiş, insanı başka diyarlara götürüyor. Teşekkür ederim tavsiyen için.

      Bu arada sana eskiyi hatırlatmam umarım seni kötü günlere götürmüyordur.

      Sil
  5. Yok yok Kötüyü hatırlatmıyor Eski benim bir parçam geçmiş bir parçam anılarda öyle genelde seninle eskiye dair konulardan gidiyoruz çocuk yılları 80 kuşagının anıları rahatsızlık duymuyorum aslında yad etmek geçmişi gülümsetiyor yüzde tebessüm getiriyor.Dinle bak çok seviceksin gayet huzurlu sakin müzikleri Arada şoklama olsun bunuda Dinle wenty one pilots: Heathens (from Suicide Squad Gerçekler kötüler filiminden gerçi berbat bir filimdi ama olsun dinle sen bunuda :) Biraz sert bir müziktir aklında olsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsemene çok sevindim. Tavsiyelerine de bakacam, çok merak ettim. :)

      Sil
  6. Bu kitapta bittiğine göre yeni kitap hangisi?

    YanıtlaSil
  7. Hımmm sipariş verişen kitaplar okunmuyor henüz anlaşılan ��

    YanıtlaSil
  8. Hemen tavsiyede bulunmuşun :)))) Nokta atışında gördüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle 2.26 dan sonraki o yükselmeye bittim. İyiki tavsiye etmişsin :)

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.26 zaten yıkan bitiren Ludovico Einaudi - "Elegy for the Arctic" - Official Live (Greenpeace) bunuda dinle daha ağır ama o buzların içersinde döktürüyor. Bak bakalım bunu begenecekmisin Daha tavsiyeler çok söylerim :)

      Sil
    2. Hatırladım ben bu klıbi, haberlerde çıkmıştı ama ilk kez dinledim. Ludovico iyiymiş ya beğendim. Sürekli arka fonda çalabilir yani :)

      Sil
  10. Bıkana kadar heder etme bari parçayı :) Evet evet diğerini dinledin mi Gerçek kötüleri :) Gerçi sen şimdi dersin şaşırttın beni mayıs diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık şaşırmıyorum tavsiyelerine, eğlence yelpazen çok geniş onu anladık :) Heder etmiyorum tane tane dinliyorum ama primaverayı nin 2.26 dan sonrasını telefonuma zil sesi yapmayı düşünüyorum. O derece yani :)

      Sil
  11. Hahahahhahahah 2.26 dicem artık parçaya Oooo Sen çok sevdin anlaşıldı. Ne olucak ki yap gitsin zil sesi olarak Gayet güzel Ben artık yazmıyım buraya Mahvettik Canım Kitap tanıtımının altına :))) Zulüm oldu kitap tanıtımı :) Hadi ben kaçtım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu postta böyle olsun, konu kitap tanıtımı yorumlar müzik. Okuyan arkadaşlar anlayışla karşılayacaklardır eminim.

      Bu arada çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı esnek çalışma kamu spotunda da bu müzik çalıyor. Algıda seçicilik, yakaladım hemen :)

      Sil
  12. Aaaaa gerçekten mi????? Yoksa şakamı yapıyorsun Orayada mı taşmış bu muzik ????:) Gülümseme değil şaşkın ifade olarak al sen bu smalli Şaşkınlık smali yok çünkü Gerçekten mi ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.youtube.com/watch?v=1JWiCQ6ifkE Uzman kulağıyla dinleyin fonda çalan müziği. Bence tam da o :)

      Sil
  13. O değil Hayır yanılıyorsun dinledim bence o değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla mı heyecan yaptım nedir, Orhan baba çalsa o diyeceğim sanki :)) Ama çok benzemiyor mu...

      Sil
  14. Benziyorda o Değil yani Ferdi özbeyen ve Müslüm gürses daha iyi onu seviyorum. Orhan hep kasıntı Müslüm acılar acılar İçimde arabesk vardır Bakma sen ....Rica edicem Orhanla örnek verme Garip parçayı

    YanıtlaSil
  15. Bunu dinle son gözdem Selana Gomezi sevmem ama Çok iyi çocugun sesi Charlıe Puth & Selana Gomez We don,t talk anymore Dinle bakalım Arabeski severim Rock müzikle karışık iyi gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla yabancı müzik dinlemiyorum ama akşam dinlerim. Hadi bakalım başka neler çıkacak :))

      Sil
  16. Çocuğun solo tarzında piyano eşliginde mevcut Sen beni dinle bir kerecik dinle bak seviceksin Yormayan tarzda Selana ile gayet güzel baymıyor dinle sen bir :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şarkının asıl kahramanı o çocuk. Canlı performansta da çok uyumlular. Defalarca dinledim, sıkmıyor insanı. Evet güzel...

      Sen karışık kaset doldursan dinlenir Mayıs :))

      Sil
  17. Mayıs sana kötü müzik dimletmez hahahahahahaha Azcık biliyoruz bu işi Solo olanları piyano eşliğinde olanları daha güzel Çocuğun Selana çok sevmiyorum ben Karışık kaset al bak öneri bol bol Yabancı müzik dinlersin Yelpazeyi geniş tut azcık bir şey olmaz Bir tıkla kapatırsın Begenmezsen ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir liste yapsana yerli-yabancı, yeni-eski karışık. Bakalım ne çıkacak :)

      Sil
  18. ben bu kitaba yorum yazmadım mı ya :((

    YanıtlaSil