Kitapçı Dükkanı - Esmahan Akyol



Ahmet Ümit' den başka polisiye türünde yazan başka bir yazar daha var mıdır acaba? diye kara kara düşünmeyin artık. Ben buldum bir tane :). Tabi ki Ahmet Ümit' e göre biraz daha sade ama biraz daha gerçekçi. 

Romanda olayları bize İstanbul'a yerleşmiş, sırf polisiye kitaplar satan bir kitapçı dükkanı sahibesi Alman Kati Hirşel anlatıyor. Kati' nin bize anlattıklarına göre, çocukluk arkadaşı ve ünlü bir oyuncu olan Petra İstanbul'a film çekimi için gelir. Ancak çekim başlamadan önce filmin yönetmeni Kurt Müller otel odasındaki küvetinde ölü bulunur. Polis olayı soruştururken Kati'de onlardan bağımsız olarak kendi araştırmasını yapmaya başlar. 

Romanda cinayet çözülmeye çalışılırken esrarengiz ya da gizemli ip uçlarının olmaması, olayın soruşturuluş biçimiyle önce Kurt Müller' in düşmanı olabilecek ve cinayetten fayda sağlayabilecek kişilerin şüpheli listesine eklenmesi hikayeyi yaşanabilirliğe oldukça yaklaştırmış. Bunun yanında Kati' nin soruşturmadan sorumlu komiserle alakasız ve aniden gelişen erotik sahneleri, büyük bir manzara resmine photoshopla eklenen kelebek kadar abes kaçmış...   

Özellikle Türk - Alman kültürü arasındaki farklardan da haberdar olmak isterseniz ve bunun yanında hafif bir polisiye okumayı düşünüyorsanız kitabı tercih edebilirsiniz.

Bol kitap ve sevgiyle kalın...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. Şimdiye kadar hiç polisiye okumadım galiba. Adam Fawer'in Olasılıksız'ı biraz aksiyondu ama bu türe giriyor mu bilmiyorum. Gerçi sevmemiştim onu. Bu kitap aklımda olsun. Paylaşım için teşekkür ederim erenler ⭐

    YanıtlaSil
  2. Tem benlik bir kitap gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bende 'Kelepir Ev' adlı kitabını okumuştum kendisinin, anlatımı akıcı, kısa sürede kitabı tamamladım diyebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, buradan yorumunuzu okuyan arkadaşlara Kelepir Ev kitabını tavsiye etmiş olalım. Teşekkür ederim

      Sil