Bak Kim Döndü

Uzuuun zaman oldu izlediğim filmler hakkında yazmayalı. Aslına bakılırsa çok fazla film de izleyemiyorum artık. İzlediğim bir kaç tavsiye edilebilecek filme de bloğumda yer vermemiştim. Bilinç altımda; filmler çok çabuk eskiyor, bir sonraki sene kimse dönüp yüzüne bakmıyor gerekçesi vardı. Kitaplar öyle mi ya? Okur kitabın hangi tarihte basıldığına bile bakmadan, eski- yeni demeden eline geçirir geçirmez hüp diye içine çekiveriyor. Ama dün bir paylaşımda gördüğüm bu filmi izledikten sonra yumoşla yıkanmış kadar yumuşadım. -yanlış anlaşılmasın yani fikrim yumuşadı- Kaliteli filmlerde sonradan izlenebiliyormuş düşüncesiyle paylaşıyorum postumu.

Film parodi-komedi tarzında. 2014 yılının Almanya'sında, Adolf Hitlerin bir parkta ansızın uyanmasıyla başlıyor. Hitler günümüz Almanya'sı ve dünyasını anlamaya çalışırken onu gören herkes meczup ya da komedyen olduğunu sanıyor. Başarısız ve işinden kovulan bir muhabirin keşfetmesiyle de Tv shovlarına çıkmaya başlıyor. Hitler yine gerçekte olan tehlikeli fikirlerini söylerken insanlar onun komedi yaptığını sanıyor. Belki de filmin can alıcı cümlesi yahudi bir yaşlı kadının Hitler'i gördükten sonra söyledikleriydi. "Tanıdım, bu adam Hitler, o zamanda ilk başlarda söylediklerine herkes gülüyordu sonra hepimizi felakete sürükledi." Filmin sonlarına dogru da hitlerin çevresinde örgütlenmeye başlayan gençlerin olduğu  görülüyor. İstenirse devamı çekilebilir havasında. 

Film fazlasıyla duragan ama beni içerik olarak etkiledi. Siz hareketli bir savaş filmi, yoğun duygularla dolu bir aşk filmi severiyseniz sıkılabilirsiniz. Sonra filim yüzünden arkamdan atıp tutmanızı, hoş olmayan fikirler geçirmenizi istemem ;) 

O da bişey mi sen asıl şu filmi izle gibi tavsiyeleriniz varsa ve benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi seyirler...


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

10 yorum:

  1. Durağansa ben almayayım. Ama blogumdaki Fan, Bajrangi Bhaijaan ve Talaash filmlerine göz atmanızı öneririm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint sineması sanırım. İlk fırsatta bakıyorum Emine Bektaşi...

      Sil
  2. Değişik bir konusu varmış gerçekten. Bi göz atayım yakın zamanda. Zamana karşı ve 7 numaralı hücre mucizesi de tavsiyemdir efendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamana karsi'yı izledim güzeldi. 7 numaralı hücreyi de not aldım, teşekkür ederim

      Sil
  3. Not aldım :D Sanki Hitler'in geri dönmesi temalı bir kitap da çıkmıştı ama adını hatırlayamıyorum şu an :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba o kitabın uyarlaması mı ki :) neden olmasın...

      Sil
  4. o söz ne kadar doğru ama ya günümüze de uyarlasak mı , film önerim yok ama bir daha yumuşayacağınız zaman bingo kullanmanızı tavsiye ederim , yanlış anlamaya mahal vermez :D

    YanıtlaSil
  5. Filmi merak ettim bende, en kısa zamanda izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra da fikrinizi yazarsanız sevinirim :)

      Sil