Franz Olivier Giesbert - Temizlikçi

franz olivier
Kitap Eylemi blogunun hediyesi olan kitaplardan ikincisi olan Temizlikçi de bitti. 

Romanda kitap kapağından da anlaşılacağı üzere seri cinayetler anlatılıyor. Hikayemiz Marsilya'da bir çöplükte 6 yaşında çocuk cesedinin bulunması, bir süre sonra da bu cinayeti soruşturan komiser Thomas Estoublon' un eşinin vahşice öldürülmesiyle oldukça sert bir şekilde başlıyor. Sayfalar ilerledikçe roman daha gizemli bir hal alıyor. 

Kitabın sonuna kadar katilin kimliği ustalıkla gizlenmekte. Bunun yanında obsesif bir temizlik hastası olduğu, hedefinin evine önceden girdiği ve temizlediği, işini bitirdikten sonra da delil bırakmamak için olağan üstü önlemler aldığı, hatta ortama koku sıkarak kendi kokusunu bile bırakmadığı gibi ip uçlarıyla donatılıyoruz. Sona gelindiğinde ise karşımıza bir adalet savaşçısı çıkarılıyor. Katilimizin aslında eski bir emniyet görevlisi olduğunu ve toplumdaki statüleri ve bağlantılarıyla işledikleri suçlardan ceza almadan kurtulan kişileri hedef seçtiğini şaşkınlıkla öğreniyoruz.

Sıkı bir cinayet romanı okuru değilim. Bu nedenle tavsiye etme konusunda tereddütlerim olsa da ben okurken hiç sıkılmadım, hatta keyif aldım.

Keyifli okumalar...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder