Sırlar Uçurumu - Alein Kentigerna

Eğer çok sevdiğiniz bir insandan hediye kitap aldıysanız onu mutlaka okumalı, hatta çok sevmelisiniz. Bu durum hem kitap hediyeleşmesi gibi mükemmel bir olayın önünü açar hem de kitabı sevmenizle mutlu olan sevdiceğinizin mutluluğuyla sizde mutlu olursunuz. Özetle karşılıklı mutlulaşırsınız :)Bu kadar felsefik bir girişten sonra anladığınız üzere kitaba 'zorunda olmak' hissiyle başlasam da pişman değilim. 


Her şeyden önce dikkat isteyen ve hayal gücünüzü betimlemeleriyle çalışmaya zorlayan bir roman. Kitabın içine girmeyi başardıysanız, bir ailenin hatalarını, aşklarını, yasak aşklarını ve parçalanma hikayesini okurken Fransa'nın Napolyon dönemi hakkında da fikir sahibi olacaksınız demektir.

Romanı elinize aldığınızda özellikle de ilk sayfalarda anlaşılması zor ve karışık bir romana başladığınız  düşüncesi oluşuyor. Ama bu durum sizi korkutmasın. İlerleyen sayfalarda bu karışıklık 'hadi ya' şaşkınlığına dönüşüyor. Yazar atlamalarla ve geri dönüşlerle okuru şaşırtarak ilerliyor. 

Hikaye, 1835 yılı fransa'sında bir malikane'de geçiyor. Blanc De Vanue malikanesi. 20 yıl önce derin bir aşkla evlenen Malikanenin büyük oğlu Frederic'in eşinin, Malikanenin küçük oğlu Eduard tarafından uçurumdan atıldığı hizmetçinin oğlu tarafından görülür. Hizmetçi ve oğlunun olayı büyük kardeş Frederic'e anlatmasıyla malikaneden sürülürler acı dolu bir hayat yaşarlar. Ve 20 yıl sonra aynı uçurumun dibinde malikanenin büyük oğlu Frederic in cesedi bulunur. Artık malikaneye de gizemli bir doktor girmiştir ve ailenin kızıyla evlenmek üzeredir. Bu doktorun malikaneden yıllar önce sürülen hizmetçinin oğlu olduğunu, henüz Malikanede yaşayan bir kişi daha bilmektedir... 

İlerleyen sayfalarda, ilk sayfalarda okuduğumuz kötü karakterlerin aslında kötü, iyilerinse o kadar da iyi olmadığı, soylu görünenlerle sığıntı gibi yaşayanların yer değiştirdiğine tanıklık ediyoruz. 

Kitap bir şekilde elinize geçtiyse tereddüt etmeden okuyun... 

Keyifli okumalar...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

16 yorum:

  1. Bi kitap ancak bu kadar güzel olabilirdi
    👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel kitap ama sanki sizin için başyapıt olmuş :)

      Sil
  2. Bir kitap bu kadar mı sırlarla dolu olur.Adının hakkını vermiş.güzel kitap bide tahminlerimin hepsimi yanlış çıkar yaa(ilk oldu):D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen... Kurgu konusunda çok başarılı. Okumaya başladığınızda kızdığınız karakterlerden kitabın sonunda özür dileyesi geliyor insanın :)

      Sil
  3. Bir kitap bu kadar mı sırlarla dolu olur.Kurgu konusunda çok başarılı. Okumaya başladığınızda kızdığınız karakterlerden kitabın sonunda özür dileyesi geliyor insanın :)

    YanıtlaSil
  4. waaaauuuuvvv! bu adam gerçekten çok iyi...

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap gerçekten inanılmazdı. Bu kadar sır hepsi iç içe gibiydi. Kitabı bitirince bi vay be dedirtiyor insana. Kurgu harika. Yazarı tebrik etmek gerek. Muhteşemdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumları okuyan biri hiç tereddüt etmeden kitabıda okuyacaktır eminim. Teşekkür ederim

      Sil
  6. Abdullah Bey her yorumu yanıtlamak zorunda mısınız? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Aslında değilim ama yorum yapan kişinin fikirlerine değer verdiğimi göstermek istiyorum. Mesela size cevap vermeseydim umursanmadığınızı düşünmez miydiniz?

      Bu arada çok güzel yakalamışsınız, güldürdünüz beni :)

      Sil
  7. ÇOK GÜZEL BİR KİTAPTA TAHMİNLERİMİN ÇOGU YANLIŞTI
    KİTABA BAYILDIM ÇOK FAZLA SIR VARDI HEPSİ AÇIKLIĞA KAVUŞTU BU KİTAP FİLM OLSA NE GÜZEL OLUR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir filmde anlatmak zor olmaz mı, 3 sezonluk dizi yapsalar izlenir :)

      Sil
  8. daha kitabı bitirmedim.310.sayfada falanım.okuma saatlerinde,gece yatmadan önce 7/24 bu kitabı okuyorum kısaca sonunu acayip merak ediyorum...

    YanıtlaSil