İhtiyar Delikanlı // Oldboy

İhtiyar Delikanlı
Son dönemlerde izlediğim en iyi gerilim filmiydi diyebilirim. Orijinali 2003 yılında Kore'de (Oldeuboi) çekilmiş. Bu ise aslının Amerikan çakması. 

Film özetle şöyle: Oh Dea-Su isimli eğlence düşkünü, eşine ve 3 yaşındaki kızına önem vermeyen bir adamdır. Sarhoş olduğu bir gece kaçırılır ve ayıldığında kendini bir odaya hapsedilmiş şekilde bulur. Nerede ve kim tarafından hapsedildiğini anlamaya çalışırken aynı zamanda odada bulunan ekrandan eşinin tecavüz edilerek öldürüldüğünü, suçun kendi üzerine atıldığını, kızının büyüdüğünü ve müzisyen olduğu haberlerini görür. 20 yıl sonra odadan kaçmaya çalıştığı gün uyutulur ve ertesi gün kaçırıldığı yere yakın bir yere bırakılır. Serbest kalan adam gönüllü bir doktor kızın yardımıyla kendisini kimin, neden kaçırdığını öğrenmeye çalışır. Kendisini kaçıran kötü adamımızla karşılaştığında aslında geçmişte yaptığı hataları görür. Serbest kaldıktan sonra yaptığı hatadan dolayıda kendini affedemez.

Gerilim, aksiyon ve gizem sevenler, izlemelisiniz...


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

3 yorum:

  1. Güzel film bende izlemiştim . :D Gerilim ,korku , aksiyon ne ararsan var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi filmlerin değerini bilmek lazım değil mi :)

      Sil
  2. Harika bir filmdir, zamanında Tarantino bu filmin Cannes'da ödül alması için elinden geleni yapmıştır :D

    YanıtlaSil