Eski Yıl Sona Erdi Yepyeni ?

2013 ün bizi terk etmesine teknik olarak saatler kaldı. 2013 nasıl geçti sorusu karşısında nereden başlayacağını bilemiyor insan. Kendim için 2013 ün nasıl geçtiği sorusu bile kafa karışıklığından başlayıp mide bulantısına kadar gidiyor. Ülkemizde yaşayan sıradan her erkek gibi benimde ilk eğlencem futboldu. -du çünkü artık zirvenin tek hakimi haber kanalları... Sürekli yanıp sönen flaşh flaşh flaşh... Son Dakika Son Dakika yazılarına kayıtsız kalmak ne mümkün.

Eski Avrupa Birliği Bakanımızın 'Vatandaşı olmasak çok eğlenceli bir ülke' sözüne katılmamak mümkün değil. Her saatini bırakın her dakikası son dakika olan bir yıl belki de on yılı geride bıraktık. En baba senarist gerilim filmi- dizisi yazmaya kalksa ülke gündemimizin doğal akışı kadar başarılı olamazdı. Bunu fark eden senaristlerimizde sanatta ilgilenmek yerine gündemi dizilerine taşımaya karar verir oldular. Öyle ki Kurtlar Vadisine cevap Karanlık Kuruldan gelmeye başladı. Hatta dizilerdeki bu cevaplar ana haberlerde gündem oluşturdu. Hal böyle olunca dizilerde haber kanallarına dönüştü. Taraflar birbirlerini doğrudan suçlayamayınca söylemek istediklerini diziler üzerinden  ustaca aktardılar.
Yeni Yıl
Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Son dakikaların figüranları olarak bu kadar heyecanlı giden süreçte yeni yıl heyecanları gibi solda sıfır kalacak heyecanlara gerek var mıdır sorusu ya da Cuma Namazı Hutbesindeki imamın Yılbaşı gavur icadı, bizim yılbaşımız 57 gün önce geçti kimin haberi oldu, gavurlar bizim yılbaşımızı bilmiyorlar bile, bizde onların rezilliklerine ortak olmayalım, günaha girmeyelim serzenişini defalarca tekrarlaması bile yeni yılda piyango biletiyle birlikte yine yeni ümitlere yelken açan yurdum insanının eğlenmesini durduramayacak. Yeni yılın sabahında her şeyin kaldığı yerden başlayacağı gerçeği de cabası..

Benim içinse yeni yıl totem haline dönüşmüş, geleceğe dair küçük planların yapıldığı ancak yazılmaya cesaret edilemediği dönemler olmuştur. Yine maddeler hazır ancak bu kez daha mütevazi, daha kendimce. 

Yeni yılın hayallerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileğiyle...

Selametle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder