Google Plus Rozetini Bloggere Ekleme

S.A

Daha önce google plus profilimi blogger a eklemek için HTML/javascript eklentisine kod eklemek yoluyla yapmıştım. Ancak bu olay (sanırım yeni bir eklenti) için blogger da gadget varmış.  Basit ama belki yeni blogger kullanıcılarının işine yarar düşüncesiyle hemen resimlerle anlatayım...

İlk olarak Blogger yönetim panelinden Yerleşim e geliyoruz ve Gadget ekleyi tıklıyoruz.



Daha sonra aşağıdaki resimde gördüğümüz Google+Rozeti yazan gadgeti seçiyoruz.


Açılan sayfadan ön izlemeyi de kullanarak istediğiniz ayarları rahatlıkla yapabilirsiniz.


Gerekli ayarları yaptıktan sonra kaydedip oluşturduğumuz gadget i temamızın uygun yerine yerleştiriyoruz.

Selametle... 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

5 yorum:

  1. Merhaba Abdullah, benim blog eklentilerinde bazı sorunlar var, örneğin arama kutusunun başlığı gözükmüyor ya da bu yazı da yazmışsın fakat ben ne yapıp etsem de bu Google+ rozetini ekleyemedim. Daha doğrusu ekliyorum fakat blogda gözükmüyor. Bu konu da bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Blogunuzda G+ rozetiniz var, gadgetlerinizde de başlık görünüyor (mesela arşiv)... sorun yok gibi ama daha açık yazarsan yardımcı olmaya çalışırım

      Sil
  2. Abi, blogda gözüken google profili diye geçiyor, google+ rozetini eklediğimde gözükmüyor. Daha önce de dediğim gibi arama kutusunun başlığı gözükmüyor mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylemek istediğinizi şimdi anladım. Google+ Üyeleri ve Google+ Rozetini kendi blogumda denedim sorunsuz çalışıyor ama arama kutusunda başlık çıkmıyor. Ayrıca benim blogum dahil bir çok blogda Blog List lerinde başlıkları silinmiş. Sanırım yeni bir sorunla karşılaşıyoruz.

      Şimdilik arama kutusu için ilk çözüm arama kutusu kodlarını bularak HTML/Javascript olarak eklemek gibi görünüyor.

      Sil
  3. Evet ufak sorunlar oluşmaya başladı birden. İlginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil