Mutlu Aile Defteri

Kısa bir süre önce beklenmedik bir şekilde, son dakika haberleriyle hayatını kaybettiğini öğrendiğimiz Tuncel Kurtiz in başrolünü oynadığı güzel bir aile filmi. Filmin yönetmenliğini Nihat Durak yapmış.

Filmde İzmirde yaşayan emekli subay Yıldırım TAŞYUMRUK (Tuncel Kurtiz) idealist ve sert bir babadır. Çocuklarının da kendisi gibi disiplinli olmasını, askeri liseyi kazanmasını istemektedir. Ancak hayat bu konuda Yıldırım Taşyumruk un istediklerini vermez. Çocuklarından Kudret pastacı, Servet öğretmen ve kızı İsmet ise İstanbulda dizi senaristi olur. 

Yıldırım Taşyumruk çocukları evden ayrıldıktan sonra yalnız yaşamaktadır. Her ayın 1 inde düzenli olarak emekli maaşını çekmekte, üç çocuğuna 1 er piyango bileti alıp postayla göndermekte ve çocuklarına miras bırakabilmek içinde 3 altın almaktadır. Yine böyle bir günde eve giren kargayı takip ederek evin çatısına çıkar. Kargayı vurmak isterken damdan düşer ve hastanelik olur. Babalarının hastanelik olduğunu öğrenen 3 kardeş hastanede buluşur. Aslında bu olay İstanbulda dizi senaristliğinde başarısız olan İsmet in İzmir e sevğilisi İsmet le dönüşüne denk gelmiştir. Bunu fırsat bilen İsmet sevgilisinin babasına kan vermesini sağlayarak sevgilisini babasının sağ kolu yapar. Hastane dönüşü Yıldırım TAŞYUMRUK en büyük oğluna gitmek ister. Tüm aile fertleri en büyük abi Kudretin evinde bir gece geçirirler. Bir gün sonrada Kudretin pastacı dükkanını batırarak seyyar satıcılık yaptığını öğrenirler. Bunun üzerine babanın isteğiyle Kudret dedektifliğe başlar. İlk işide kendi kardeşlerinin babasından sakladıklarını öğrenmektir. Araştırmaları sonucunda kardeşi servetin Babasının gönderdiği piyango biletlerinden bir tanesiyle servet sahibi olduğunu ve bunu tüm aileden sakladığını hatta anlaşılmaması için de tüm servetini eşinin üzerine yaptığını, aile bireylerine karşı fakiri oynadığını, kız kardeşi İsmet in de eve getirdiği arkadaşının aslında sevğilisi olduğunu öğrenir. Ne varki sonunda Servet Sahibi Servet in eşi ile İsmet in arkadaşı İsmet birlikte kıbrısa kaçarlar.

Yazıyı buraya kadar okumayı başaranlar zaten filmi anlatmışsın, niye izleyeyim ki diye düşünmesinler. Ailenizle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz güzel bir Türk filmi. Kesinlikle tavsiye ederim.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder