ComboFix

Yıllardır bilgisayar kullanıcısıyım. Sıradan bir kullanıcadan da yarım adım ileride olduğum kanaatindeyim ancak son zamanlarda PC ile ilgilenmek yerine bulduğum her dökümanı indirmeye, sorun çıkaran her programı PC den kaldırmakla sorunu çözmeye başlamıştım. Kendimce haklı nedenlerim vardı. Nasıl olsa bana gerekli programı netten bulup tekrar kurabilirdim. Bu dönemde benim en çok zamana ihtiyacım vardı ve PC deki sorunlarımı araştırıp çözüm bulmak yerine programı kaldırmak kabul edilebilir bir çözüm yoluydu. 

Zamanla üstün zekam (?) sayesinde bulduğum çözümler başıma iş açmaya başladı. Önce korsan olarak kullandığım Nod 32 antivirüs sisteminin yakalanması üzerine sürekli uyarı vermesi canımı sıktı. Üstelik eskisi gibi de değil; artık yeni serial bulup girseniz bile PC açılınca otomatik olarak internet bağlantısı sağladığı için tekrar yakalanmaya başladı. Doğal olarak hışmıma uğrayıp kaldırılmakla cezalandırıldı. Artık ders notu olarak indirdiğim bir çok not beraberinde acayip programlarla inmeye başladı. Kısa süre sonrada PC nin sol alt köşesinden kendiliğinden kumar, arkadaşlık hatta porno içerikli reklamlar pat diye çıkmaya başladı.

Çözüm çalışmalarında aslında en mantıklı yol format atmaktı ama malesef format Cd mi bulamadım. İşte tam bu esnada Combofix imdadıma yetişti. Arkadaş öyle bir program yok! Pc nin ciğerini söktü resmen... Artık truva atları ve virüslerden gına geldiyse mutlaka kullanın...

Şimdi ilk aşamayı atlattık. sıra bir Pc için gereken diğer programlara geldi...

Combofix i daha ayrıntılı incelemek ve indirmek için http://www.gezginler.net/indir/combofix.html

Selametle
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

2 yorum:

  1. Bu konuyla ilgili quup.com dan @cembaki isimli kullanıcı 'ara sıra kullanırım...işini iyi yapıyor...ancak sürekli yenisini bleeping computer'in sitesinden indirmek gerekiyor...başka yerlerdekine güvenmemek gerekiyor' şeklinde yorum yapmış...

    Gözümden kaçan bir konu... Lütfen indirdiğiniz siteye dikkat edin...

    Teşekkürler Cem Baki...

    YanıtlaSil